Márki-Zay szerint négyötöddel nyerhet a Fidesz, ha nem változtat az ellenzék

Budapest, 2022. április 2. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Kolláth Benjámin

2022. május 8. - 21:33

A 2022-es választásokon a hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnökjelöltjeként induló politikus szerint az ellenzék parlamenten kívüli aktivitásán és az erőforrásbeli különbségeken mehet el a következő választás (is).

Előzmény:

 

Márki-Zay Péter, aki az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként indult a 2022-es parlamenti választásokon, május elsejei Heti Élő című bejelentkezésében beszélt arról, mi az, amiben változtatnia kell az ellenzéknek 2026-ig.

Hódmezővásárhely polgármestere úgy érzi, hogy a legégetőbb probléma a Fidesszel szembeni erőforrás-különbségek mihamarabbi felszámolása és a parlamenten kívüli munkáján is “sürgősen változtatnia kell” az ellenzéknek, vagy “Orbán Viktor négy év múlva négyötöddel fogja megnyerni a választásokat.”

Márki-Zay szerint az orbáni Magyarország “egyre jobban sodródik a diktatúra felé, azon a tengelyen, amelyen Törökország, Oroszország, Belarusz és Észak-Korea áll.” Ezt azzal támasztotta alá, hogy a kormány egyre inkább elszigetelődik és egyre kevésbé lesz leváltható.

A politikus azzal zárta üzenetét, hogy “a történelmi példákból látszik, hogy semmilyen rendszer nem fog örökké tartani.”