Dollár
390,86 Ft
Euró
407,94 Ft
Font
472,81 Ft
Bitcoin
16,245 $

Márki-Zay Péter élő adásban jelentette be, hogy a jövőben nem támogatják a DK-s jelölteket

Fotó: MTI/Rosta Tibor
not image

Borbély Fanni

2022. július 31. - 13:20

Az ellenzéki összefogás volt közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap élő adásban jelentette be, hogy ezentúl nem támogatják a DK-s jelölteket.

Márki-Zay Péter, az MMM elnöke a szervezet elnökségének vasárnapi ülését követően hivatalos Facebook-oldalán élő adásban jelentette be, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom a következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

Márki-Zay azzal indokolta a döntést, hogy “ennek a közvetlen kiváltó oka az, hogy a DK több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat”, majd a 16. kerületi időközi önkormányzati választást hozta fel példaként, mondván, a DK magatartása a “legtisztességtelenebb, legbecstelenebb” volt akkor.

Az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje kijelentette, az MMM ettől függetlenül is teljesíteni fogja az összefogásból adódó kötelezettségeket, ám nem kívánta részletezni, hogy pontosan mit értett ezalatt. Úgy fogalmazott, a kormánnyal szemben a “hiteles alternatíva nyújtása a legfontosabb”, a szervezet pedig 15 pontban foglalta össze, hogy milyen problémáik vannak.

AZ MMM azt tapasztalta a kampányban és közvetlenül a választás előtt is, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort, megjegyezve, hogy sem anyagilag, sem emberekkel nem járult hozzá a kormányváltáshoz. Hangsúlyozták, meglátásuk szerint Gyurcsány egyes lépéseivel kifejezetten akadályozta is az ellenzéket, de az MMM azt is megjegyezte, hogy a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után nem történt valódi elszámoltatás.

Az élő adást végezetül azzal zárták, hogy nem lehet hiteles alternatíva egy olyan kormányfő, “akinek hivatali idején azonosító szám nélküli rendőrök földön fekvő embereket ütlegelnek”, ennek ugyanis nem következménye volt, hanem a rendőri vezető megrovás helyett jutalmat kapott; hozzátéve, hogy elég problémás, hogy Orbán és Gyurcsány is feltűnően nagy barátja Putyinnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.