Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

Márki-Zay azt mondja, Lázár János meséket és egyéb hazugságokat gyárt róla

Fotó: Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen, a Fidesz irodában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Lázár János 96,33 százalékos feldolgozottság alapján a szavazatok 52,14 százalékát szerezte meg a 39,86 százalékot elérő Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetben. Sajtótájékoztatóján azt mondta, a választókerület mind a 19 településén, így Hódmezővásárhelyen is elnyerte a választópolgárok támogatását. MTI/Rosta Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Márki-Zay Péter nyílt levelet írt Lázár Jánosnak, melyben azt állítja, hogy meséket és egyéb hazugságokat gyárt róla.

Márki-Zay Péter az utóbb időben nem egyszer beszélt Lázár János miniszterről. Most is így tett, és azt állítja, hogy hazugságokat gyárt róla, miközben elmondása szerint azokat széles körben terjeszti.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

„Tisztelt Lázár János! Megtisztelő számomra, hogy miniszteri és képviselői munkája mellett mindig szakít arra időt, hogy meséket és egyéb hazugságot gyártson rólam és azokat széles körben terjessze.” – írta a posztjában Marki-Zay.

„Ön azt állítja egy friss videójában, hogy úgy indultam el a 2022-es választásokon, hogy külföldi érdekeket szolgáltam.” – folytatta a levelét a volt miniszterelnök-jelölt, majd feltett pár kérdés Lázárnak.

Miniszter Úr!

– Kérem, árulja el, hogy mióta külföldi érdek egy demokratikus jogállam megteremtése?

– Mióta külföldi érdek a tolvaj és hazug politikusok elszámoltatása?

– Mióta külföldi érdek a korrupciót felszámolása?

– Mióta külföldi érdek az, hogy magyar emberek a befizetett adói ne politikusok, családtagjaik és barátaik zsebébe vándoroljanak, hanem abból európai szintű egészségügyhöz és oktatáshoz jussanak?

– Mióta külföldi érdek a sajtószabadság és a bírói függetlenség megteremtése?

Ön például mit ígért Soros Györgynek a tízmillióiért cserébe?

„Feltette a kérdést videójában, hogy milyen politikus az, aki feladja ennek az országnak az érdekeit külföldiek és idegenek érdekében. Ebben egyetértünk, éppen ezért várom megtisztelő válaszát az alábbiakra:

– Milyen politikus az, aki orosz érdekeket szolgál?

– Milyen politikus az, aki 12 éve kiszolgáltatja – például az energiapolitika terén – Magyarországot Oroszországhoz?

– Milyen politikus az, aki az EU és NATO ellenségeivel szövetkezik, orosz kémeknek ad teret Magyarországon, beengedve őket a minisztériumokba és hozzáférést engedve magyar állampolgárok adataihoz?

– Milyen politikus az, aki húszezer migránsnak, köztük nemzetközi körözés alatt álló bűnözőknek és terroristáknak ad ki letelepedési engedélyt, miközben a letelepedési kötvények értékesítéséből az államot megkárosítva 150 milliárdos haszonra tett szert?

– Milyen politikus az, aki legalább tízezer magyar időskorú halálát okozta azzal, hogy a megbízható nyugati vakcinák helyett a legkevésbé hatékony kínai vakcinával oltatta őket, amit barátai közbeiktatásával, korrupt módon, kétszeres áron vett?”

– Milyen politikus az, aki a magyar egyetemisták támogatása helyett kínai kommunista egyetemet akar létrehozni kínai diákoknak?

– Milyen politikus az, aki hazájában korrupcióért elítélt politikust bújtat?

– Milyen politikus az, aki egy baltás gyilkost elenged pénzért cserébe?

– Milyen politikus az, aki évtizedeken keresztül nyugati pénzt fogad el Sorostól, és ebből építteti fel magát és pártját?

Nézzen jól körbe Miniszter úr, mert ezek a politikusok ott ülnek Ön körül!”’