Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Márki-Zay Péter kormányváltást akar

Fotó: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. augusztus 4. - 19:00

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt ismét arra szólította fel az embereket, hogy menjenek tüntetni, de kormányváltástól is beszél.

A baloldal sokkal aktívabb, mint a választásokat követően volt, ami érthető, mivel sokan ledöbbentek, amikor kiderült, hogy Márki-Zay mennyire simán kapott ki Orbán Viktortól, aki történelmi győzelmet aratott.

Soron kívül Az amerikai nagykövetség felszólította az állampolgárait: azonnal hagyják el Oroszországot 

Több mint sima volt a Fidesz győzelme, majd azonnal egymásra kezdtek el mutogatni az ellenzéki összefogáson belül. Mint az utólag kiderült, közel sem volt olyan erős ez az ellenzéki összefogás, mint azt hangoztatták, ami már menet közben is kiderült.

Azóta pedig elemeire hullott, gyakorlatilag megszűnt létezni, Márki-Zay is külön utakra lépett, és nemrég a DK-ról is elmondta a véleményét. Gyurcsány Ferencék reakciója sem maradhatott el, miközben a baloldal pártjai egyre élesebb kritikákat fogalmaznak meg a kormánnyal és Orbánnal szemben.

A volt miniszterelnök-jelölt Márki-Zay sem kivétel, ismét akcióba lendült, és igyekszik minél több embert meggyőzni. Jakab Péterhez hasonlóan az egykori jelölt is kormányváltást akar, miközben a demokráciát is hangsúlyozta.

Márki-Zay újabb tüntetésről beszélt, amit a rezsicsökkentés és a kata módosítása miatt rendeznek meg. Az eseményre augusztus 6-án került sor 18 órai kezdéssel Budapesten a Kossuth Téren.

„Demokráciát! Jogállamot! Kormányváltást! Folytatjuk a kiállást a rendszer áldozatai mellett! Csatlakozzanak a civilek következő tüntetéséhez most szombaton Budapesten! Jöjjenek el minél többen, én ott leszek!” – írta a bejegyzésében Márki-Zay.