Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Márki-Zay belebotlott „az ízléstelenség és a lelketlenség plakátjaiba” 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 20. - 10:53

A korábbi miniszterelnök-jelölt nem elégedett a kormány kommunikációjával, és nem érti, hogyan tud Orbán Viktor és Rogán Antal tükörbe nézni. 

Márki-Zay Péter a közösségi oldalán kelt ki a kormány kommunikációja ellen, és ismét elmondta, hogy szerinte a kormány alkalmatlan, és „ocsmány propagandára” költik a pénzt, amit a családokra is lehetne. 

Hódmezővásárhely polgármestere, mint írja, éppen munkába ment, akkor látta meg a plakátokat, és egy perce megállt, majd arra gondolta, hogy „ilyen mélységbe még a kormány sem süllyedhet”.  

„Miközben a szomszédunkra bombák hullanak, valódi pokolgépek, amelyek ártatlan emberek, gyermekek, nők, idősek életét oltják ki, addig a Fidesz ilyen plakátokkal akarja eltakarni saját kormányzati alkalmatlanságát. Szívtelen, lelketlen és felháborító!” – írta

Hozzátette, hogy „képtelenek kezelni a lassan egy éve elszabaduló inflációt, megszüntetik a rezsicsökkentést, elhibázott döntéseiknek következtében egyes élelmiszerek a duplájára emelkedtek – már persze ha kaphatók –, és közben plakátkampánnyal akarják elterelni a figyelmet. Emberek fogják végig fagyoskodni a telet, sokaknak alig futja majd élelmiszerre és rengeteg családnak lesz igen szomorú az idei karácsonya a megszorításoknak köszönhetően”. 

„Mit tesz a kormány ahelyett, hogy a segítségére sietne azoknak az embereknek, akiknek a megélhetése került veszélybe? Milliárdokba kerülő álnemzeti konzultációra és gyomorforgató plakátokra szórja el az adófizetők pénzét” – jelentette ki. 

„Tisztelt Miniszterelnök Úr és Rogán Antal! Tükörbe tudnak Önök nézni reggelente? Gondolom, igen, különben nem égetnék el ízléstelen propagandára az adófizetők pénzét. De majd nézzenek a szemébe azoknak a gyermekeknek, akik karácsonyi ajándék helyett csak egy hideg szoba jut, vagy azoknak a kisnyugdíjasoknak, akiknek az ünnepi vacsora talán néhány szelet felvágott lesz, és mondják el nekik, hogy azt a pénzt, ami juthatott volna az ő megsegítésükre, azt önök ocsmány propagandára használták fel” – hangsúlyozta. 

Az a posztból nem derült ki, hogy Márki-Zay Péter hogyan segítene a családoknak, ha a kormány helyében lenne, de azt tudjuk a választási kampányából, hogy a rezsicsökkentés a jelenlegi formájában nem támogatja, hiszen ő úgy véli, hogy az embereknek igenis meg kell tanulniuk spórolni. 

Az árstopról is elmondta a véleményét még januárban, akkor „ostobának” és „felelőtlenségnek” nevezte a hatósági árszabályozást, és úgy véli, hogy szánalmas, hogy Magyarország 30 évvel a rendszerváltás után oda tér vissza, ahonnan elindult, a hatósági árszabályozáshoz.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.