Clouds
21 Budapest
Dollár
360,00 Ft
Euró
388,48 Ft
Font
433,97 Ft
Bitcoin
22,981 $

Márki-Zay Péter: Hadházy Ákos nem kosarazott ki, hiszen nem is hívtam

MTI Fotó: Ujvári Sándor
Belpolitika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke egy friss interjúban tisztázta, mi a helyzet Hadházy Ákossal.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a Mandinernek adott interjújában beszélt Hadházy Ákosról, s tisztázta a korábban felröppent pletykákat is a köztük kialakult nézeteltérés kapcsán.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A Mandiner azzal a kérdéssel kezdte, hogy Márki-Zay hogyan fogadta, hogy Hadházy Ákos “kikosarazta őt”, és “nem kíván csatlakozni a pártjához”, mire a politikus leszögezte:

“Nem kosarazott ki, hiszen nem is hívtam.”

A lap ezt követően rámutatott, Hadházy ennek ellenére egy hosszas Facebook-bejegyzésben indokolta meg döntését, mire Márki-Zay Péter megosztotta, nagy eséllyel a sajtó megkeresésére posztolt a témáról, s elismerte, hogy kétségkívül vannak nézeteltérések közöttük a témában.

A politikus elmondta, Hadházy úgy vélekedik, hogy csak akkor van értelme egy ilyen pártot csinálni, ha abban sokan részt is vesznek, ezzel ellentétben az MMM csapata úgy gondolja, ezt most mindenképp meg kell tenni. Ennek kapcsán hangsúlyozta, nem az MMM alakul párttá, hanem annak pár tagja döntött a pártalapításról.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e már erről Hadházyval, Márki-Zay elárulta, gyakorta szokta beszélgetni, s ez a téma közel egy éve merült fel köztük. A friss poszt kapcsán is értekeztek, s annyiban maradtak, hogy később találkoznak és elemzik a helyzetet, ám azt kiemelte, teljesen tisztában van azzal, hogy Hadházy nem kíván csatlakozni hozzájuk.