Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Megérkezett Márki-Zay erős válasza Gyurcsány Partizán-interjújára

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás

Takács Petra

2022. szeptember 29. - 15:41

Márki-Zay Péter szerint Gyurcsány Ferenc elgondolkozhatna pár dolgon, miközben feltett pár olyan kérdést, amire sokan szívesen meghallgatnák a volt miniszterelnök válaszát.

Ahogyan az várható volt, széles közben terjedt el Gyurcsány Ferenc interjúja, amit a Partizánnak adott. Többször is szó esett a választási kudarcról, annak lehetséges felelőseiről, és nyilván Márki-Zay Péter sem maradhatott ki a sorból.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Voltak, akik csalódtak, más hangvételű interjúja számítottak, míg egyesek pontosan tudták, hogy Gyurcsány miket fog válaszolni, már csak Márki-Zay kapcsán is, aki elérkezettnek látta az időt, hogy reagáljon a volt miniszterelnök szavaira.

„A Gyurcsány Ferenccel készített Partizán interjúban igyekezett minden felelősséget másra hárítani, többek között rám. Én a kampányban elkövetett hibáimat természetesen beismerem, még ha kétfrontos harcos is kellett vívnom és állnom a sarat a Fidesz hazugságcunamijával szemben.” – írta a posztjában Márki-Zay a Facebook oldalán.

„Azonban a volt miniszterelnök egy apróságot elfelejt, hogy 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban is vereséget szenvedett az ellenzék. Tán arról is én tehetek? Itt lenne az ideje eltöprengenie azon is, hogy miért “gyurcsányoznak” össze mindenkit az ellenzéki oldalon, akit el akarnak hitelteleníteni. Miért is lett belőlem “mini-Feri” a CÖF plakátjain? Segítek a válaszban. Így lehetett gyűlöletet kelteni ellenem.”

„Dobrev Klára az ellenzéki előválasztást – amit az ellenzék legnagyobb innovációjának tartok az elmúlt évekből – sem tudta megnyerni, minden bizonnyal pont a férje személye miatt. Akkor miből gondolja Gyurcsány Ferenc, hogy egy országgyűlési választás alkalmával sikeresek lehetnek?”

„Az előválasztáson résztvevőknek talán pont azért esett rám a választásuk, mert nem akartak ismét Orbán és Gyurcsány között választani. Miben hozna politikai szemléletváltást a mostanihoz képest, ha Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára vagy a DK irányítaná az országot?” – tette fel a kérdést.

„Korábban azt láthattuk, hogy sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor nem számoltatta el a korrupt politikusokat, sőt adott esetben törvényi erővel védte meg a másik oldal potentátjait. Mennyire hihetünk például annak a Gyurcsány Ferencnek, aki 2005 novemberében külön törvény segítségével biztosította Polt Péter és helyettese, Varga Zs. András hatalmának átmentését? Tisztesség, jövő, remény!

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.