Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Márki-Zay: „Nem térhet vissza az, ami 2010 előtt volt”

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. augusztus 6. - 16:30

Márki-Zay Péter ismét megragadta a lehetőséget, hogy a közösségi médián keresztül üzenjen, és ezúttal sem maradt ki a Fidesz a kritikájából.

Úgy tűnik, a baloldal maga mögött tudta hagyni a hatalmas választási kudarcot, és az utóbbi időben ismét elkezdték hallatni a hangjukat. Egyre hevesebben fogalmaznak, többen hangoztatják, hogy kormányváltásra van szükség.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

A jobboldal és a baloldal nincs egyetértésben, soha nem volt még ekkora szakadék a két oldal között, talán nem is lesz. Márki-Zay úgy döntött, hogy nem vonul háttérbe, hiába a történelmi vereség Orbán Viktor ellen.

Hisz a saját mozgalmában, és folytatja a munkát, mert az a célja, hogy más vezetése legyen Magyarországnak. Más kérdés, hogy erre mekkora a reális esély, különösen azok után, hogyan szerepelt a választásokon.

„Az ellenzéknek hiteles alternatívát kell nyújtania. Én személy szerint és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is ezen dolgozik.” – fogalmazott Márki-Zay az egyik friss posztjában a Facebook oldalán.

„Ki kell jelentenünk, hogy nem térhet vissza az, ami 2010 előtt volt, amikor leváltjuk a 2010 utáni világot. Nem térhet vissza a Fidesszel való közös lopás, az orosz titkosszolgálat beengedése Magyarországra, a Putyin-barátság és Európa becsapása.”

„A választást megmutatta, hogy az összefogás önmagában nem volt elég, a hiteles alternatívát kell felmutatnunk.” – ismerte el a volt miniszterelnök-jelölt, hangsúlyozván, hogy valami másra lesz szükség a folytatásban.

„A taktikai együttműködésben is ezt a hiteles alternatívát kell képviselnünk. Annak pedig igenis van következménye, ha valaki a Fideszt tartja hatalomban, akár ostobaságból, akár árulásból.” – folytatta a gondolatait, rövid időn belül sokadszor.

„Értékek mellett kell kiállnunk és ezek mentén kell együttműködnünk. Akik ezeket az értékeket támogatja, az természetes szövetségesünk, aki ezeket elárulja, az nem szövetségesünk.” – tette egyértelművé a bejegyzésében.