Dollár
397,43 Ft
Euró
404,17 Ft
Font
480,40 Ft
Bitcoin
23,940 $

Márki-Zay: a Fidesz korrupt, viszont lehet, hogy Gyurcsány Ferenc személyesen nem az

Fotó: Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) tagja Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) baloldal által támogatott fõpolgármester-jelöltjének kampányzáró rendezvényén Budapesten 2014. október 9-én. MTI Fotó: Beliczay László
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 5. - 10:38

A korábbi jelölt szerint „még azt is el lehet hinni, hogy Gyurcsány Ferenc személyesen nem vett részt a kormányzása alatt a korrupcióban, de azt is lehet látni, hogy nem is tett ellene semmit”. 

Márki-Zay Péter ismét egy hosszabb írással jelentkezett a közösségi oldalán, reagálva az elmúlt napok eseményeire, miszerint az MMM nem áll be a DK jelöltjei mögé az időközi választásokon, ennek az oka pedig „Gyurcsány Ferenc és a Fidesz együttműködése”.   

Szót ejt „a 2002 előtti fideszes korrupciós ügyekről” is, amely amelyről „senki nem gondolhatja, hogy a 2004 és 2009 között miniszterelnök Gyurcsány Ferenc ne rendelkezett volna bőséges bizonyítékokkal”, de azért Gyurcsány Ferencet megvédi, és azt írja, hogy „még azt is el lehet hinni, hogy Gyurcsány Ferenc személyesen nem vett részt a kormányzása alatt a korrupcióban”

Érdemes azonban rátérni a szöveg második felére, ott ugyanis a korábbi SZDSZ-es, majd DK-s Bauer Tamás „józan gondolatmenetét” veszi elő: 

Bauer Tamás józan gondolatmenete üdítő kivétel ebből a szempontból: maga is elismer egyes állításokat, nem nyilatkozik Gyurcsány Ferenc általa közelről nem ismert 2022-es kampánybeli viselkedéséről (a közös kampány gáncsolása, az Ördög ügyvédje által indított negatív kampány leállítása, roma képviselet akadályozása, anyagi támogatás minimalizálása, kampánykommunikáció szabotálása).

Bauer Tamás írásában megemlít viszont valamit, amire érdemes visszakérdezni:

Milyen háttéralku részeként tartotta hatalomban Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor legfőbb ügyészét és annak helyettesét?Erről a bennfentes Bauer csak annyit ír: »Ami Polt Péter ügyészségen maradását illeti, az MSZP–SZDSZ-es parlamenti többség kényszerhelyzetben kötött kompromisszumot«.

Akár még azt is el lehet hinni, hogy Gyurcsány Ferenc személyesen nem vett részt a kormányzása alatt a korrupcióban, de azt is lehet látni, hogy nem is tett ellene semmit. Polt hatalomban tartásában ugyanakkor személyes és aktív felelőssége van”   

– írja.

„Mi egy olyan országért dolgozunk, ahol a legfőbb ügyész pártállástól függetlenül elszámoltat minden bűnözőt és fellép minden korrupció ellen” – teszi hozzá.