Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Márki-Zay: nem a 22-es választás ment el április 3-án, hanem a jövőnk

Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Mûjégpályán az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 10. - 14:10

Márki-Zay szerint nem az ellenzék, hanem a struktúrák miatt nem sikerült a kormányváltás. 

Puzsér Róbert és Márki-Zay Péter beszélgetett az ellenzék által szervezett szabadegyetemen, amelyen megfejtették, hogy mi a helyzet az ellenzékkel. 

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Puzsér nem kertelt már az elején sem: úgy véli, hogy az ellenzék állapota még az ország állapotánál is siralmasabb, majd azt is kifejtette, hogy ez Orbán Viktornak köszönhető, ugyanis ő alakította így a dolgokat. 

Puzsér szerint az Orbán-rendszer a politizálni kívánó értelmiségiek első-, másod- vagy harmadorsztályát vagy leigazolta, vagy messzire elzavarta, ugyanis ha nem integrálható a NER-be, akkor el kell venni a kedvét a politikától. Ilyen volt Schiffer András vagy Vona Gábor is. 

Maradnak a negyedosztályúak, akikkel szemben persze, hogy Orbán mindig fölényes győzelmet arat, hiszen Puzsér szerint nem lehet mondani, hogy valami, ami bár nem szimpatikus, de betölti a funkcióját, váltsuk le valamire, ami nem tölti be a funkcióját – és nem is tudja betölteni. 

Elmondta, hogy Orbán kompetens, birtokában van a képességnek és a hatalomnak, hogy tudja vezetni ezt az országot, ezzel szemben az ellenzék még a képességnek sincs a birtokában, még komolyan vehetően kihívja a kormánypártokat. 

Bár a kritikus úgy véli, hogy probléma, hogy az ellenzék vagy Gyurcsányból vagy azokból az emberekből áll, akik tőle tanultak. 

Márki-Zay Péter azonban nem az ellenzékben látja a problémát elmondása szerint, az újabb vereségnek nem ők az okai, hanem a struktúrák, amelyek körülveszik őket, amelyet a Fidesz felépített. 

Szerinte sokkal rosszabb a helyzet, mint egy ciklussal ezelőtt. Úgy véli, hogy négy éve még lett volna esély átvenni a hatalmat, de a Fidesz azóta folyamatosan erősödik, míg az ellenzék gyengül. 

Mindezt annak tudja be, hogy az ellenzéknek sokkal kevesebb megszólalási lehetősége van, és azt sem használják ki megfelelően. A jövőben ezen változtatna mindenképpen, akár saját „MTI”-t is alapítana, hogy mindenhova eljusson ingyenesen az üzenetük. 

Hozzátette, hogy mindehhez persze az is hozzátartozik, hogy a Fidesz hazugságokkal nyert, ennek az egésznek pedig az a következménye, hogy

„nem a 22-es választás ment el április 3-án, hanem a jövőnk”.  

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.