Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Szörnyű hírek Mariupolból: napi szinten 50-100 holttest kerül elő a romok alól

Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett sajtótúra során készített kép egy orosz katonáról az orosz támadásban megsemmisült mariupoli Dráma Színház épületének romjai között 2022. április 12-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Hujber Dávid

2022. június 9. - 07:33

Újabb és újabb holttestek kerülnek elő a rommá bombázott ukrán kikötővárosban, ahol már az orosz erők diktálnak.

Mariupol egyik pillanatról a másikra vált az ukrajnai háború központi szereplőjévé, és egyúttal a védekezés szimbólumává. A végén már csak a helyi acélgyár volt képes problémákat okozni az oroszoknak, akik heteken bombázták a területet a földről, a levegőből és a vízről.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Több mint 2500 ukrán védő adta meg magát, és nem tudni, hogy mi lesz a sorsuk. Közülük sokakat Oroszországba szállították, és sokak bíróság elé kerülhetnek, még a halálbüntetés sem zárható ki egyes katonák, védők esetében.

A rommá lőtt és bombázott Mariupolban a kolerajárvány is súlyos gondokat okozhat, miközben a tisztviselők napi szinten 50-100 új holttestet találnak az épületekben. A halál végtelen karavánjaként írták le a helyszínt, holttestek tucatjait szállítják a hullaházakba, a hulladéklerakó-telepekre, és más helyekre.

Az Independent beszámolója szerint a hatóságok a holttesteket a szétbombázott épületek romjai közül emelek ki, ahol az ukrán hatóságok becslése szerint legalább 21 ezer civil vesztette életét a támadások során.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.