Máris kiskaput találtak a kormány új benzinárszabályán

Fotó: zelmabrezinska / Twenty20

Czinder Tímea

2022. május 27. - 13:29

Számos kérdés nyitva áll még, például az, hogyan ellenőrizzék a kutasok a rendszámmal nem rendelkező kismotorokat vagy robogókat, magyar vagy nem magyar a jármű?

A kormány döntése szerint ugyan csak a magyar rendszámmal rendelkező autók tankolhatók hatósági áron, a leleményes járművezetők azonban megtalálták a kiskaput. A pozsonyi Új Szó rendszeresen ad hírt a határközeli magyar települések ügyeiről, és rávilágított arra is, hogy az automata benzinkutaknál nincs rendszámellenőrzés.

Az automata kutakon kívül számos kérdés nyitva áll azonban még a benzinárszabályozás kapcsán, mint például az is, mi alapján döntsék el a kutasok, hogy a rendszámmal nem rendelkező kismotorok vagy robogók jogosultak-e a tankolásra – olvasható a Napi cikkében.

Nagy népszerűségnek örvend Győrben az egyik lakótelepi automata kút, ahol a sajtómunkatársak ottjártakor éppen 35 litert tankolt valaki 17 000 forintért; kis számolás után kiderül, 480 forintot fizetett az üzemanyag literjéért. A kisebb kutakon nem áll rendelkezésre ember, aki ellenőrizhetné az autókat, így gyakorlatilag bárki tankolhat a szabályozás ellenére.