Dollár
431,75 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
467,61 Ft
Bitcoin
19,411 $

Nincs elég bizonyíték Marilyn Manson ellen, megúszhatja a szexuális zaklatásra vonatkozó vádakat

Fotó: Marilyn Manson amerikai rockzenész lép fel a Rock on the Range elnevezésű rockfesztiválon az Ohio állambeli Columbusban 2015. május 15-én. (MTI/EPA/Steve C. Mitchell)

Szabó Kata

2022. szeptember 22. - 22:08

Sokan felháborodásukat fejezték ki, miután kiderült, nincs elég bizonyíték a rendőrség kezében ahhoz, hogy vádat emeljenek a zenész ellen.

Marilyn Mansont több nő is azzal vádolta, hogy 2009 és 2011 között szexuális zaklatás áldozatai lettek, ám jelen állás szerint az ügy már nem jut el a vádemelésig.

Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket

Az ügyben nyomozó hatóság ugyanis elküldte jelentését a Los Angeles-i kerületi ügyészségnek, amely megállapította, hogy nincs elég bizonyítékuk ahhoz, hogy hivatalosan is megvádolják Marilyn Mansont szexuális visszaéléssel.

Manson jogi képviselői egyelőre nem kommentálták a jelentés tartalmát, de azt már korábban is több alkalommal hangoztatták, hogy az ügyben elhangzó összes vád hamis.

A rendőrség tavaly novemberben házkutatást is tartott Manson hollywoodi otthonában, mely során több technológiai eszközt, például számítógépeket és mobiltelefonokat is lefoglaltak, ám ezek szerint egyik eszközön sem találtak olyan bizonyító erejű információkat, melyek indokolttá tették volna a vádemelést.

Manson egyébként volt menyasszonyát, Evan Rachel Wood-ot is beperelte, amiért állítása szerint hamisan, szexuális visszaéléssel vádolta őt. A mostani fejlemény nem jelenti azt, hogy a zenész teljesen fellélegezhet, ugyanis a nyomozóknak lehetőségük van újabb bizonyítékok után kutatni, ugyanakkor az, hogy az elmúlt két év nyomozása sem volt elegendő a vádemeléshez, némiképp aggodalommal töltheti el az ügyben negatívan érintett személyeket.