Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Marco Rossinak mindössze két rossz emléke van a válogatottról

Budapest, 2022. december 6. Az M4 Sport szakértõjeként közremûködõ Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Portugália-Svájc mérkõzés alatt a közmédia óbudai stúdiójában 2022. december 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt öt év igazán tartalmas volt, a sok szép emlék között azonban van két olyan is, amire kevésbé szívesen gondol vissza a kapitány.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya az indexnek adott év végi interjút, melyben kitért arra is, hogy a sikerek mellett voltak olyan pillanatok is, amik nem az örömről szóltak. Ilyen a két Albánia elleni verség is, amin lényegében elúszott a világbajnoki szereplés, vagy legalább a pótselejtező elérése:

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

„2018 óta ezek az egyedüli igazán rossz emlékek. A többi meccsünkön, amikor a közvélemény alapján győzelmi kényszerben voltunk, legalább a pontszerzés összejött. Ez pedig egyfajta stabilitást mutat, amire a jövőben is építhetünk” – mondta Rossi.

Egyetlen bizonytalan pillanat

Marco Rossi arról is beszélt, hogy mikor jött el az a momentum, amikor megfordult a fejében, hogy lemond a kapitányi posztról. Ez a pillanat azonban végül nem érkezett el:

„A megkeresések rendszeresek, de, hogy őszinte legyek, egyetlen alkalom volt, amikor megbántam, hogy nem mondtam igent egy személyes egyeztetésre. Ez pedig 2021 októberében volt, miután a Puskás Arénában is 1–0-ra kikaptunk Albániától. Kinevezésem óta a legrosszabb hónap állt mögöttem: vesztettünk Tiranában és kikaptunk itthon 4–0-ra az angoloktól is. És igen, ott átfutott az agyamon, hogy talán jobb lenne elköszönni.”

„Hogy legalább meghallgathattam volna egyiket-másikat az Európa-bajnokság utáni ajánlatokból. Kerestek egy angol Premier League-csapattól, és egytől a Championshipből. Ez nem azt jelenti, hogy ki is neveztek volna, csupán azt, hogy bekerült a nevem a kalapba és egy videóinterjún szívesen meghallgattak volna.”

„Viszont eddig sem jutottunk el, mert egyből nemet mondtam. Így utólag ekkor volt, amikor elgondolkodtam, lehetett volna másként. Akadtak megkeresések idén is, ami hízelgő, jólesik az embernek, de jelenleg csak a magyar válogatott foglalkoztat. Én már csak ilyen hűséges figura vagyok.”