Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Rossi szerint Szalait a pályafutása alatt sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon

Fotó: A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek, középen Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert. MTI/Illyés Tibor
not image

Hujber Dávid

2022. szeptember 24. - 08:19

Marco Rossi is nagyon elismerően beszélt Szalai Ádámról, aki igazi rekorderré vált, és akkora gólt lőtt a németek ellen péntek este, hogy azt még sokat fogják mutogatni.

Ez nem egy véletlen gól volt, a magyar csapatkapitány teljesen tudatosan tette a hálóba a labdát az akrobatikus mozdulata végén. Ezzel igen hamar megszerezte a csapat vezetést a Nemzetek Ligája csoportmeccsén Németország ellen, idegenben.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Végig stabil volt a csapat, nemcsak a támadásokban, hanem a védekezésben is, amiből szintén kivette a részét Szalai. Igazi csapatkapitányként küzdött, hajtott, mindent kiadott a lelkéből, igazi topjátékos, aki nagyon fog hiányozni a nemzeti tizenegyből.

„Az első félidőben nagyszerűen teljesítettünk, a másodikban beszorítottak minket a németek, nagyon mélyen kellett védekeznünk, ebben el is fáradtak a játékosok. Szalai Ádám remek védőmunkát végzett, ötven percen át levette Kimmichet a pályáról, nem hagyta hogy veszélyes passzokkal hozza helyzetbe a társait, ennek köszönhetően jobban tudtunk az erőnkkel is takarékoskodni.” – idézte az mlsz.hu Rossit.

Rossi többek között azt is elmondta, miről beszélt a játékosoknak a mérkőzés előtt, amit hamarosan újabb fog követni, ám már nem tudunk kiesni, ugyanakkor a csoportelsősség nem dőlt el, így ez még várat magára.

„Ádámmal kapcsolatban pontosan az történt, amit reméltem, a mérkőzés előtt. Azt mondtam a játékosoknak, hogy az utolsó két mérkőzés örökre megmarad az emlékezetében, ezért szeretném, hogy jó szívvel emlékezne ezekre a találkozókra.”

„A németek elleni gólja még nagyszerűbbé ezt a búcsút. Ádám olyan játékos, akit pályafutása során sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon. Minden dicséretet megérdemel a mai teljesítménye alapján is, a gólja mellett elképesztő védőmunkát végzett, sok mindent feláldozott a siker érdekében.”

Rossi számára egy egészen különleges mérkőzés következik Olaszország ellen, és ezúttal a magyar válogatott lehet az esélyesebb. „Számomra különleges mérkőzés lesz a hétfői, olaszok elleni találkozó, örülök, hogy legalább a második helyet bebiztosítottuk ezzel a sikerrel. Öt forduló után tíz pontunk van, ezt senki sem várta tőlünk előzetesen, nagyon hálás vagyok a játékosoknak az erőfeszítéseikért.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.