Marco Rossi büszke a magyar válogatottra, akik ismét nagyot mentek

not image

A T-800-as

2020.október.13 - 00:20

A magyar válogatott edzője büszke, mert a csapata ismét remek teljesítményt nyújtott, és ezúttal a szerbeket győzték le, miközben a játékosok végig erősek maradtak fejben.

A magyar válogatott edzője büszke, mert a csapata ismét remek teljesítményt nyújtott, és ezúttal a szerbeket győzték le, miközben a játékosok végig erősek maradtak fejben.

A magyar válogatott a bolgárokat 3-1-re győzték le, amivel nagyon közel kerültek a kontinenstornára való kijutáshoz. Legutóbb pedig a szerbeket gyűrték le, akik között számos kiváló, neves játékos szerepelt, de Marco Rossi csapatának lábai nem remegtek meg.

Csak egy gól született a Nemzetek Ligájának mérkőzése során, de azt a magyarok szerezték. A kapitány természetesen nagyon elégedett, és büszke volt. Hosszasan beszélt arról, hogy ez milyen jelentőséggel is bír.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra – kezdte értékelését a szövetségi kapitány. – A játékosaim végig mindent beleadtak, taktikailag tökéletesen teljesítettünk az első félidőben, nagyszerűen működött a letámadásunk. A szerbek ebben a periódusban csak felívelésekkel tudtak operálni, nem volt kidolgozott helyzetük a szünetig.” – idézte az MLSZ.HU a szövetségi kapitányt a hivatalos közleményében.

„A második félidőben változott a játék képe, ami érthető volt, mert fáradtabbak voltunk, a szerbek pedig hihetetlen képességű játékosokkal rendelkeznek. Összességében megérdemeltük a győzelmet, de az utolsó bő tíz percben néha szerencsénk is volt, ha a végén döntetlen az eredmény, akkor sem panaszkodhattunk volna.”

„Azt se felejtsük el, hogy mi a magyar válogatott vagyunk, normális, hogy győztes állásnál szenvedünk az utolsó húsz percben a szerbek otthonában. A keretünk minden tagjáról elmondható, hogy mentálisan erős és felkészült volt, de azt is hozzá kell tenni, hogy még semmit sem értünk el. Van hat pontunk a Nemzetek Ligájában, de számunkra Izland novemberi legyőzése a legfontosabb.”

– A győzelem ellenére két lábbal a földön kell maradnunk, ugyanakkor azt is láttuk, hogy ha fegyelmezettek vagyunk, és betartjuk a taktikát, akkor nagy dolgokat érhetünk el. Ami a folytatást illeti, realistáknak kell lennünk: teljesen normális az is, ha három nap múlva kikapunk Oroszországban, mint ahogy az is teljesen normális lett volna, ha pont nélkül maradunk a szerbek ellen. Tudnunk kell kik vagyunk, folyamatosan és keményen kell dolgoznunk, de ilyen teljesítménnyel és ekkora erőfeszítéssel jó eredményeket érhetünk el.”

„A keret tagjai mindig nagy kedvvel jönnek a válogatottba, és mindig bizonyítani akarnak címeres mezben” – fogalmazott Marco Rossi, aki végül Könyves Norbertnek is külön gratulált, és megjegyezte: tíz napja nem gondolta volna, hogy a ZTE csatárának ilyen napja lehet a válogatottban.

Újabb részlet derült ki Messi átigazolásával kapcsolatban