Clouds
21 Budapest
Dollár
354,52 Ft
Euró
389,80 Ft
Font
438,73 Ft
Bitcoin
23,733 $

Marad a ködös idő, de nagy hidegekre még nem kell számítani

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Csütörtökön még akár a 17 fokot is elérheti a hőmérséklet a délkeleti országrészben.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Estétől ismét köd képződik, és terjeszkedik a rétegfelhőzet. Helyenként szitálás, hajnalban az északkeleti megyékben gyenge eső is előfordulhat.

Csütörtökön a látási viszonyok javulnak, de délutánig még erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan – nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati tájakon, valamint az északkeleti megyékben – kisebb eső, zápor is előfordulhat, az ország nagyobb részén tehát nem valószínű csapadék. Délutántól az Észak-Dunántúlon már csökkenni kezd a felhőzet, és ott kisüthet a nap. Csütörtökön az északnyugati szél már másutt is megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható, nyugaton lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 17 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb.

Csütörtök estig hidegfront vonul át hazánk felett, a fronthoz tartozó csapadékzóna azonban várhatóan szétszakad a Kárpát-medence felett, így érdemi csapadékra nem kell számítani.

Időjárási helyzet Európában: Európa délkeleti felén, harmadán továbbra is elsősorban anticiklonális hatások érvényesülnek, így itt jellemzően napos, csapadékmentes az idő. A Kárpát-medencétől délre azonban egy magassági hidegörvény hatására a Balkán-félsziget egyes részein kisebb eső előfordult.

Eközben a kontinensünk északnyugati felén, kétharmadán ciklonok és frontjaik vonulnak nyugatról kelet felé. A frontok mentén többfelé esik az eső, illetve a Skandináv-félsziget északi feléről már kisebb havazást is jelentettek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Északi- és Balti-tengertől délre még 15 fok felett alakul, a Földközi-tenger mentén pedig még nem ritkák a 20, 23 fokos maximumok sem.

MTI