Már toborozzák a britek a kockázati csoportba tartozó önkénteseket a koronavírus-vakcina tesztelésére

not image

Kulcsár Péter

2020.augusztus.18 - 09:44

Hétfőn az Egyesült Királyság egészségügyi hatóságai arra kérték a lakosság segítségét, hogy aki teheti, járuljon hozzá a védőoltás mihamarabbi előállítása érdekében a klinikai tesztek megvalósításához.

Hétfőn az Egyesült Királyság egészségügyi hatóságai arra kérték a lakosság segítségét, hogy aki teheti, járuljon hozzá a védőoltás mihamarabbi előállítása érdekében a klinikai tesztek megvalósításához.

Főleg azokat az embereket sürgették, akik bizonyítottan a magasabb rizikójú kategóriába tartoznak, így például az időseket, valamint az afrikai és ázsiai származású kisebbség képviselőit, ugyanis egy hatékony és biztonságos vakcinát csak úgy tudnak legyártani, ha először veszélyeztetett önkénteseken vizsgálják meg a működését.

Egyelőre még egyetlen COVID-19 oltóanyagot sem hitelesítettek, viszont 20 jelölttel kapcsolatban jelenleg is folynak a klinikai ellenőrzések.

A brit pénzügyi minisztérium szerint eddig összesen körülbelül 100 ezren jelentkeztek a vakcinák tesztfolyamataira, azonban ennél is több résztvevőt szeretnének bevonni a kísérletekbe annak érdekében, hogy a népesség teljes spektruma számára effektív megoldást nyújthasson a potenciális ellenszérum.

“Akkor győzhetjük csak le a pandémiát, ha megvédjük a legsérülékenyebb embereket. 100 ezer önkéntes toborzása remek rajtnak mondható, de még több emberre lesz szükségünk különböző csoportokból, ha azt akarjuk, hogy a jövőbeni kutatásaink sikerrel záruljanak, és azt mondhassuk, megvédtük azokat az állampolgárokat, akik erre rászorultak.”

mondta Kate Bingham, a vakcina kifejlesztéséért felelős ügyosztály vezetője.

A kormány hangsúlyozta, főként a 65 évnél idősebb korosztály képviselőinek, az egészségügyben és az idősotthonokban dolgozó egyének, továbbá a fekete, ázsiai és egyéb rasszokhoz tartozó emberek jelentkezését várják.

Egy múlt héten megjelent tanulmányban arról számoltak be, hogy az angliai kisebbségi népcsoportok esetében kétszer vagy akár háromszor nagyobb a veszélye annak, hogy elkapják a COVID-19 kórokozóját, de már a meglévő adatokból is jól látszik, hogy a halálozási arány is jelentős az eltérő etnikumúaknál.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/villamgyors-es-olcso-koronavirus-tesztet-engedelyeztek/