Már meg is van Messi utódja a Barcánál?

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 10. - 15:01

Pep Guardiola a Manchester City edzője, de elismert Barca-szurkoló is. Ráadásul a Santpedorból származó edző, aki mindig is kimutatta örökös Barca-szeretetét, kiváló kapcsolatot ápol Joan Laportával, akinek egyébként barátja is. Éppen ezért Guardiola soha nem tenne semmi olyat, ami árthatna a Barcának, még akkor sem, ha ehhez le kellene mondania a Manchester City csapatának fejlesztéséről.

A City edzője pedig nem csak szavakkal, hanem tényekkel is bizonyította ezt, amikor az elmúlt szezonban nem volt hajlandó beilleszteni Leo Messit a képletbe, amikor az argentin megkérte édesapját és képviselőjét, hogy menjen el tárgyalni.

“Messi távozása a Barcelonától mindenkit meglepett. Az elnök nagyon világosan elmagyarázta az okokat. Egyikükkel sem beszéltem. Nem tudom, mi történt. Amikor ilyen nagy veszteségek érnek, döntéseket kell hoznod. Messi nincs a terveink között”

– mondta az edző a Barca bejelentése után, miszerint Messi nem tudja meghosszabbítani a szerződését.

A cél pedig ismét próbára akarta tenni Guardiola barcelonaiságát: Jorge Mendes, Ansu Fati képviselője arra akarja kényszeríteni a Barcát, hogy még azelőtt hajtsa végre a játékos szerződéshosszabbítását, hogy a csatár visszatérne nyaksérüléséből, nehogy a felépülés után ne legyen olyan jó, mint várták.

Éppen ezért Mendes, ahogy arról az ElNacional.cat értesült, több európai óriásnak is felajánlja a játékost, hogy megpróbáljon ráijeszteni a Barcára, és hogy így a klub elfogadja, hogy Ansu Fati szerződésének meghosszabbítását minél előbb felbontják.

Az egyik megkeresett klub a Manchester City volt. Nyilvánvaló, hogy Ansu Fati luxus lenne Guardiola számára, hiszen a játékos hihetetlen kvalitásaihoz hozzá kell adni a Masiában eltöltött hosszú évek után megszerzett tudást, így azonnal alkalmazkodna Guardiola sémáihoz.

Az edző azonban már megkérte Txiki Begiristaint, hogy ne menjen bele a Mendes által kezdeményezett játékba, hiszen semmiképpen sem akar ártani a Barcának, amely jelenleg története egyik legkényesebb gazdasági helyzetén próbál úrrá lenni.

Guardiola gesztusát nagyon jól fogadta Joan Laporta, aki most eléggé megharagudott Jorge Mendesre, és aki elvárja, hogy Ansu Fati továbblépjen képviselője öncélú próbálkozásaival szemben, és elfogadja az alacsony áron történő hosszabbítást.