Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,054 $

Már lemondtak a 17 éves lányról, végül közel 250 óra után élve találták a romok alatt

MTI/EPA/MARTIN DIVISEK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A katasztrófát követő 11. napon is érkeztek még hírek szerencsés túlélőkről.

Ezúttal egy 17 éves lányt hoztak ki egy összedőlt lakóház romjai alól Törökország délkeleti részén, Kahramanmaras tartományban – adta hírül az Al Jazeera a török TRT információi alapján.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Körülbelül tíz órával később egy másik nőt, Neslihan Kilicet is kimentették a romok alól. A nő egyik rokona is megszólalt a mentést követően, ám sajnos nem csak jó híreket közölt.

„Előkészítettük a sírját, arra kértük a mentőalakulatokat, hogy hagyják abba a keresést, mert attól féltünk, hogy kárt tesznek a romok alatt rekedt holttestekben. Pillanatokkal később aztán a hangja hallatszott az épület romjai alól” – mondta.

A nő sógora hozzátette, hogy a kimentett nő férjét és gyermekét továbbra sem találják. Mostanra rohamosan lecsökkent az esély arra, hogy további túlélőket találjanak, Kahramanmarasban a következő napokban továbbra is fagypont alatti hőmérsékletekre számítanak.

A katasztrófában több mint 40 ezer ember vesztette életét, a 105 ezren pedig megsérültek. A földrengésben milliók vesztették el otthonukat Törökországban és Szíriában egyaránt.