Dollár
392,21 Ft
Euró
406,39 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
16,187 $

Már a negyedik járványhullámtól tartanak, ingyenes tesztkészleteket osztanak a lakosoknak Dél-Koreában

Kaposszerdahely, 2020. november 25. Koronavírus-tesztek a kaposszerdahelyi óvodában 2020. november 25-én. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Varga György
not image

Kulcsár Péter

2021. április 14. - 08:08

Annak ellenére, hogy az otthon használatos antigén gyorstesztek pontatlanok, mégis bevezethetik őket a háztartásokban.

A dél-koreai egészségügyi hatóságok legújabb ötlete szerint a lakosok saját maguk végezhetik el a mintavételezéseket, és bár magas lehet a fals negatív eredmények részaránya, így is jobb megoldásnak tartják, mint a hagyományos módszereket.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A távol-keleti országban a koronavírus-pandémia negyedik hullámának kitörése előtt szeretnének időben cselekedni, ezért gondolták úgy, hogy a háztartásokon kívül éttermeknek, üzleteknek és templomoknak is kiszállítják a gyorsteszteket, elkerülve ezzel a fertőzési kockázatokat.

Kim Gang-lip gyógyszerbiztonsági miniszter elmondta, csupán korlátozott módon alkalmazhatják az antigénteszteket, mivel a PCR-tesztekhez képest 8 százalékkal alacsonyabb effektivitási mutatóval rendelkeznek – írta a Reuters hírügynökség.

A hírek azután érkeztek, hogy Dél-Koreában újabbnál újabb fertőzési gócpontok alakultak ki, főként a Szöulhoz hasonló nagyvárosokban, ezért a hatóságoknak ismét lezárásokat kellett eszközölniük.

A fertőzések fellángolásai főként éjszakai klubokban, karaoke bárokban és egyéb vendéglátó- és szórakozóhelyeken történhettek, ezért ezeket a létesítményeket hétfőn ismét bezárták annak ellenére, hogy tudományos kísérletekkel nem tudták bizonyítani, hogy valóban hozzájárulhattak a járvány helyi berobbanásához.

A koronavírus-járvány kitörése óta Dél-Koreában 110 688 koronavírus-pácienst azonosítottak, akik közül 1 775-en estek áldozatául a kórokozó támadásának.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.