Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Már 300 millió dollárt adományoztak a Star Citizen fejlesztőinek

not image

Kulcsár Péter

2020. június 20. - 15:05

Az egyik talán legjobban várt PC-s játék alkotóinak kezét busás összeg ütötte meg.

Az egyik talán legjobban várt PC-s játék alkotóinak kezét busás összeg ütötte meg.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Chris Roberts régóta fejlesztésben lévő nyílt világú, űrutazós game-je mondhatjuk, hogy a valaha volt legnagyobb projekt lehet, amelyet a videójáték-iparban megálmodtak.

A korábbi sémával ellentétben, miszerint egy kiadó által meghatározott kereteken belül megszabott pénzügyi támogatással zajlanak a munkálatok, a Star Citizen alkotói a rajongók felé fordultak és egy nyilvános alapot hoztak létre, ahol a begyűjtött pénzt kizárólag a tervük megvalósításához használnak fel.

A Kickstarter kampány 2017-ben kezdődött, azóta pedig eszméletlen mennyiségű pénzt adományoztak a stúdiónak – míg 2018 novemberében átléptek a 200 millió dolláros álomhatárt, addig idén júniusra 300 dollárig rúgott az összeg.

A Roberts Space Industries hivatalos weboldalán részletes jelentéseket készítenek a befolyó összegek elbírálásáról és felhasználásáról. Ezekből az adatsorokból kiderült, hogy egészen pontosan 2 713 206 rajongó 300 644 967 dollárral támogatta a stúdiót, ami szinte elképzelhetetlen a mai világban.

Annak ellenére, hogy a fejlesztések már lassan négy éve tartanak, még továbbra is csak a kezdeti fázisban tartanak a programozók. A Starter Pack egyébként 45 dollárba kerül, ezen kívül vásárolhatunk magunknak a játékban különféle űrhajókat, melyek egyenként akár 700 dollárt is kóstálhatnak.

A béta verzióban lévő game-et májusban ingyenesen ki lehetett próbálni, így könnyen lehet, hogy a múlt hónapban még több pénzt kaphattak azoktól a gamerektől, akik beleszerettek az egyedi űrkalandba.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-sony-megmagyarazta-a-ps5-meresz-futurisztikus-dizajnjat/