A Manchester United megegyezett az új ideiglenes edzővel

Dárdai Pál, a Hertha BSC (b) és Ralf Rangnick, az RB Leipzig vezetõedzõje csapatuknak az elsõ osztályú német labdarúgó-bajnokság 2019. március 30-i játéknapján Lipcsében. MTI/EPA/Filip Singer
not image

Borbély Fanni

2021. november 25. - 16:55

Ralf Rangnickra esett a választás, így ő lesz a Manchester United ideiglenes edzője.

A 63 éves szakember hajlandó feladni karrierjét a Lokomotiv Moszkva sport- és fejlesztési vezetői pozíciójából, hogy elvállalja a csapat ideiglenes átvételét. A Sky Sports információi szerint a megállapodás egyik feltétele, hogy az edző jelenlegi klubja elengedje őt szerződése ellenére.

A lap úgy tudja, a Manchester United arra számít, hogy fennakadás nélkül nyélbe üthetik az üzletet, és a Lokomotiv is beleegyezik a feltételekbe. A megállapodás értelmében az edző hat hónapra írt alá a klubbal, és további két évig fogja tanácsadóként segíteni a csapatot, de úgy tudni, hogy a következő szezonban is szánnának neki szerepet a klubnál.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Miután vasárnap végleg menesztették Ole Gunnar Solskjaert, a klub csak jobbat remél, hiszen az edző utolsó mérkőzése is hatalmas bukás volt, ugyanis a Watford ellen is csak egy 4-1-es vereséget volt képes produkálni. A United nem rejtette véka alá terveit, és már az elején közölte, hogy csak ideiglenes edzőt keres, és végül Rangnickra esett a választás.

Az edző komoly sikereket ért el, és jóformán megreformálta az egész német futballt. Futballigazgatóként a Red Bull Salzburgnál és az RB Leipzignél is gyönyörű teljesítményt nyújtott, ráadásul a Lipcsét a regionális ligából, a negyedik osztályból egyenesen a Bundesligáig repítette.