Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Hamarosan új társtulajdonost jelenthet be a Manchester United

Sajtóértesülések szerint Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere, az INEOS-tulajdonos Jim Ratcliffe hamarosan a Manchester United résztulajdonosa lesz.

Manchester, 2023. augusztus 26. A Manchester United szurkolói a klub tulajdonosai, az amerikai Glazer család ellen tüntetnek a manchesteri Old Trafford Stadionban a Nottingham Forrest ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2023. augusztus 26-i mérkõzés után. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Forrásaira hivatkozva az ESPN számolt be arról, hogy a következő válogatott szünetben bejelentésre kerülhet, hogy Sir Jim Ratcliffe megállapodott együttműködéséről a Manchester Uniteddal. A brit milliárdos, az INEOS vegyipari óriás elnök-vezérigazgatója nagyjából 1,25 milliárd fontért szerezhet 25%-os tulajdonrészt a klubban.

A lap úgy tudja, ezzel Ratcliffe-nek a sportszakmai dolgokba is lesz beleszólása a csapatnál, amit Sir Dave Brailsfordon, a cég sportigazgatóján keresztül tehet meg, aki komoly erőkkel vehet részt a partnerség elsimításában. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Közel egy éve jelentették be a Manchester United tulajdonosai, a Glazer-család, hogy eladnák a klubot, Ratcliffe mellett a katari üzletember, Dzsászim bin Hamád el-Tháni nyújtott be ötmilliárd font körüli ajánlatokat, ezeket azonban Glazerék nem fogadták el és úgy tűnik, Ratcliffe-fel úgy állapodtak meg, hogy többségi tulajdonrészük megmaradjon.

A csapat szurkolói szombatra, a csapat Luton Town elleni Premier League-mérkőzése előttre az Old Traffordban demonstrációt hirdettek azért, mert a Glazerek eredeti döntésüknek ellentmondva mégis tovább irányítják a klub ügyeit.

Az ESPN arról is ír, hogy Ratcliffe terveiben szerepel a tulajdonrésze növelése egészen addig, amíg ő nem válik a többségi tulajdonossá a klubot 2005-ben megvásárló, a szurkolók körében hatalmas népszerűtlenségnek örvendő Glazer-család helyett. A tervek között van emellett az Old Trafford és a csapat edzőközpontjának korszerűsítése is. Az INEOS mindeközben jelezte, Ratcliffe nem a cég, hanem saját pénzéből tervez beszállni a Manchester Unitedba.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.