Clouds
21 Budapest
Dollár
357,77 Ft
Euró
384,96 Ft
Font
437,44 Ft
Bitcoin
27,855 $

Mióta itt jártál:

Megkezdődtek a tárgyalások a Manchester United potenciális vevőivel

Manchester, 2023. február 23. David de Gea, a Manchester United kapusa nem tudja védeni Robert Lewandowskinak, az FC Barcelona játékosának lövését a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Manchester United - FC Barcelona visszavágó mérkõzésen a manchesteri Old Trafford Stadionban 2023. február 23-án. MTI/AP/Dave Thompson
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Manchester United első körben azt igyekszik elmagyarázni a potenciális vevőknek és befektetőknek, miért annyira értékeli a klubot a Glazer-család, amennyire, miután az első szándéknyilatkozatokat hűvösen fogadták.

Előzmény:

 

A United a katari bankár, Jassim bin Hamad Al Thani és a brit milliárdos, Sir Jim Ratcliffe, azaz a klub két potenciális vevője számára készít előadásokat, értesült az ESPN. Az első ajánlatok a Glazer-család által kijelölt hatmilliárd fontos értékbecslés alá estek, a legújabb tárgyalásokon azt magyaráznák el a vevők képviselőinek, miért éppen ezt az összeget tűzték ki, összehasonlítva más angol élcsapatokkal.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A katari sejkhez közel álló források szerint ő nem akar túl sokat fizetni a klubért, mert úgy érzi, mind az Old Traffordot, mind a csapat edzőközpontját fel kell újítani, ami rengeteg pénz, emellett a csapaton is dolgozni kell, hogy komoly esélyeik legyenek a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben. Az INEOS-elnök Ratcliffe által vezetett konzorcium sem adna hatmilliárdot a Unitedért.

A folyamat hét végéig tartó második szakasza után az érdeklődő felek újabb ajánlatot nyújthatnak be, az amerikai lap forrásai szerint azok lesznek előnyben részesítve, akik teljesen felvásárolnák a klubot a számos befektető-jelölt – elsősorban amerikaiak – ellenében.

Az is kiderül a lap cikkéből, hogy a klub alkalmazottait arról értesítették, még év vége előtt „tisztán láthatnak” az új tulajdonos kilétét illetően. Eközben kiderült, hogy a csapat játékosa, Alejandro Garnacho hetekre kidőlt, miután a Southampton elleni vasárnapi 0-0-s mérkőzésen megsérült.