Ez a Manchester City „B” terve, ha Kane idén nyáron nem érkezik

Fotó: Twitter/England
not image

Hujber Dávid

2021.június.24 - 10:25

Már „B” terve is van arra az esetre a Manchester Citynek, ha a Tottenham legnagyobb sztárja ezen a nyáron nem hagyja el a klubját.

A hírek szerint Kane már egyértelműen közölte a vezetőséggel, hogy ezen a nyáron távozni akar. Ezt még az Európa-bajnokság rajtja előtt tette meg, és noha azt szerette volna, hogy addig minden a helyére kerül, továbbra is a Spurs játékosa.

Ez valahol várható volt, mivel a Tottenham nem akarja ilyen könnyen elengedni a legjobbját, és körülbelül 150 millió fontot akarna érte kapni. A Manchester City már tett érte egy ajánlatot, ami 100 millió fontot tartalmaz és játékosokat is adhatnak az üzlet részeként, de a londoniak nemet mondtak.

Az ESPN forrásai szerint a Manchester City hajlandó lenne egy évet várni Kane érkezésével, ha nem sikerül most megszerezniük. A helyzet nem egyszerű, mivel a támadó 2016 decemberében aláírt szerződéséből még mindig van három év.

Guardiola sem lehet túlzottan boldog emiatt, és a szakmai stábbal közösen szeretnének egy csatárt Aguero távozását követően. Haaland lenne a másik opció, ha a norvég úgy dönt, hogy elhagyja a Dortmundot a 2022-23-as szezon előtt, akiért már a Bayern München is beszállt a játékba a Real Madrid mellett.

Kane-hez közel álló források szerint a 27 éves támadó továbbra is teljes mértékben az Eb-re koncentrál és semmi jelentős fejleményre nem számíthatunk a torna végéig. A Tottenham már csak hetekre van a felkészülési szezontól és nagy a bizonytalanság a klub körül, nemcsak Kane miatt, hanem amiatt is, mert még mindig nem találták meg a kirúgott Mourinho utódját.