Három játékosnak is keresztbe tehet Haaland érkezése a Manchester Citynél

Fotó: EPA/RONALD WITTEK
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. május 11. - 12:40

Pep Guardiola a csatár érkezésével játékrendszert válthat, ezért a hamis 9-es posztján osztozóknak más feladat után kell nézni – esetleg más klub után. 

Erling Haaland érkezése sok mindent megváltoztat a Manchester Citynél a következő szezonban. Pep Guardiolának több taktikai módosítást kell majd végrehajtania ahhoz, hogy a norvég beilleszkedjen a rendszerbe, ami azt eredményezi, hogy a támadó részlegben több játékos is teret veszít.

Pep Guardiola valószínűleg felhagy a hamis 9-es figurájával, és áttér a klasszikus támadójátékra, ami azt jelenti, Kevin De Bruyne-nak, Bernardo Silvának és Phil Fodennek meg kell osztania a belső vagy a szélső játékos szerepét – írja a Fichajes.net

De hogy hat ez másokra, akiknek nincs karakteres szerepe a csapatban, vagy korábban már felmerült a távozásuk? 

  • Raheem Sterling: az angolnak nem lesz helye a rotációban, mivel sem szélsőként, sem hamis 9-esként nem kezd. Távozása azért tűnik küszöbön állónak, mert ő maga is kezdő szeretne lenni, hogy a következő világbajnokságon biztos helye legyen az angol válogatottban.
  • Gabriel Jesus: A brazilnak sincs helye, a szezon második felében alig kapott perceket a csapatban, Haaland érkezésével pedig még bonyolultabbnak tűnik, hogy visszatérjen a kezdőcsapatba. Elképzelhető, hogy a következő szezonban már más mezben látjuk. 
  • Jack Grealish: Az angol nem volt kezdő az első szezonjában, és lehet, hogy végül marad ebben a szerepkörében, mivel Phil Foden ellophatja előle a lehetőséget. Javulnia kell ahhoz, hogy kiérdemelje a kezdő helyet, de benne van a pakliban, hogy veszíteni fog.