Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Újabb botrány Angliában: a Manchester City felfüggesztette Benjamin Mendyt zaklatási ügye miatt

Fotó: Twitter/B/R Football
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Machester City hátvédjét, Benjamin Mendy-t felfüggesztette a klubja, miután a rendőrség négyrendbeli nemi erőszak és egyrendbeli szexuális erőszak miatt vádat emelt ellene.

A Premier League bajnoka csütörtök délután rövid közleményt adott ki. Annyi biztos, hogy a hátvéd a vizsgálat lezárultáig felfüggesztve marad. A klub hivatalos közleménye így szólt:

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

“A Manchester City megerősítheti, hogy miután a rendőrség ma vádat emelt ellene, Benjamin Mendyt felfüggesztették a vizsgálat idejére. Az ügy jogi eljárás tárgyát képezi, ezért a klub nem tud további kommentárokat fűzni az eljárás lezárultáig”.

A Crown Prosecution Service is kiadott egy közleményt, amelyben részletesen ismertette a vádakat:

“A CPS felhatalmazta a Cheshire-i rendőrséget, hogy a 27 éves Benjamin Mendy ellen négyrendbeli nemi erőszak és egyrendbeli szexuális erőszak vádjával vádat emeljen. A bűncselekmények a vád szerint Cheshire-ben történtek 2020 októbere és 2021 augusztusa között, és három 16 év feletti panaszosra vonatkoznak.

A Prestburyben, a Withinlee Roadon élő Mendy előzetes letartóztatásba került, és 2021. augusztus 27-én, pénteken jelenik meg a Chester Magistrates’ bírósága előtt. A Cheshire-i rendőrség és az ügyészség szeretne mindenkit emlékeztetni arra, hogy Mendy ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és joga van a tisztességes eljáráshoz. Rendkívül fontos, hogy ne legyen olyan online tudósítás, kommentár vagy információmegosztás, amely bármilyen módon befolyásolhatja ezt az eljárást”.

Pep Guardiola 52 millió fontot költött arra, hogy Mendyt 2017-ben a Monacótól az Etihadba hozza, ezután a francia válogatott játékos Angliában többnyire küszködött, annak ellenére, hogy háromszor megnyerte a Premier League-et.

A teljesítménye és a sérülések kombinációja vezetett ahhoz, hogy nehezen tudta megszilárdítani a helyét a City csapatában. Mindössze 50 mérkőzésen jutott pályára az élvonalban, és nemrégiben erősen kritizálták a Tottenham elleni nyitónapi vereségben nyújtott teljesítménye miatt is – írja a Sun.