Nem garantálja a Man United, hogy továbbra is de Gea lesz az első számú választás

Fotó: MTI/EPA/Keystone/Alessandro Della Valle
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások már javában folynak, sajtóértesülések szerint a Manchester United nem adott biztosítékot arra de Geának, hogy a jövőben is ő lesz az első számú választás a kapus posztra.

Az ESPN-nek nyilatkozó források szerint noha a Manchester United továbbra is elkötelezett David de Gea megtartása mellett a következő szezonban, nem biztosították a játékost afelől, hogy továbbra is ő lesz a klub első számú kapusa. Ennek köze van a vasárnapi West Ham elleni mérkőzéshez is, mely 1-0-s végeredménnyel zárult a West Ham javára.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

A Manchester United jelenleg is tárgyalásokat folytat a játékossal a szerződéshosszabbításról, hiszen a megállapodás júniusban lejár. A lapnak nyilatkozó források szerint több lehetőség is van a hosszabbítás kapcsán: a klub egy egyéves, automatikus hosszabbítást is kínálhat, vagy egy jóval hosszabb időtartamút, mely csökkentett alapbért és a teljesítményhez kötött bónuszokat tartalmazna.

A források úgy tudják, már csak az apróbb részletekről kell megállapodniuk, ám úgy tudni, hogy a 32 éves játékos, aki már több mint egy évtizede erősíti a csapatot, nem kapott garanciát arra, hogy a következő szezonban ő lesz Erik ten Hag első számú kapusa.

A holland edzőnek pedig még időben ki kell találnia, hogy a nyáron a csapat mely területeit szeretné erősíteni, hiszen a pénzügyi fair play miatt a United most óvatosan közelíti meg az átigazolási időszakot. Úgy tudni, a klub már összeállított egy listát azokról a kapusokról, akiket figyelnek, többek között David Rayát a Brentfordnál és Diogo Costát a Portónál.