Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Májusban jönnek a vadonatúj traffipaxok az utakra

Fotó: Egy rendőr a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. MTI/Sóki Tamás
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tesztidőszak még október végén, november elején kezdődött el, és egy hónapon át tartott, most pedig a sebességmérők típusvizsgálatának előkészületei zajlanak.

Az Országos Rendőrfőkapitányág elmondása alapján az új, mozgás közbeni mérésre is alkalmas traffipaxok májusban érkezhetnek meg, illetve az is kiderült, hogy a 40 darab eszközt összesen 296 millió forintért szerezték be.

Majd hozzátették, miszerint az eszközök használatba vétele előtt sort kerítenek rá, hogy azok működését megismertessék az illetékesekkel, valamint arra is, hogy elvégezzék az esetlegesen felmerülő módosításokat és javításokat – írta a vezess.hu.

A tesztidőszak még október végén, november elején kezdődött el, és egy hónapon át tartott, most pedig a sebességmérők típusvizsgálatának előkészületei zajlanak, de arról még nem született döntés, hogy pontosan mikortól és mely területeken vetik be az új eszközöket.

De azt megosztották, miszerint a vásárlás lényege az volt, hogy a meglévő traffipaxok amortizációs cseréje és az eszközpark bővítése megvalósulhasson, a hatóságok pedig jelenleg az ún. VÉDA-rendszert használják, amellyel tavaly összesen 621 637 alkalommal mértek gyorshajtást.