Majmok üldöztek a halálba egy nőt Indiában

Fotó: Flickr/José Morcillo Valenciano
Style
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 21 éves fiatal tollaslabdázni szeretett volna barátaival egy teraszon, mikor egy csapat majom megtámadta a dél-indiai Warangal körzetben, Telenganában.

G. Sirisha és barátai megpróbálták elüldözni a majmokat, hogy nyugodtan tudjanak tollaslabdázni, ám ez sajnos nem sikerült, ugyanis a felfokozott hangulat miatt a majmok agresszívvá váltak és támadásba lendültek.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A pánik közepette a fiatalok először megpróbálták elüldözni a majmokat, ám mivel a majmok elkezdték üldözni őket, ők is elkezdtek menekülni. A helyi rendőrség nyomozást indított, miután Sirishát, több súlyos sérüléssel találták meg, azonban már nem tudtak rajta segíteni.

Sirishát még a helyszínen halottnak nyilvánították, miután nekiütközött egy tűzfalnak, és a mélybe zuhant. A fiatal nő barátaival élt együtt egy lakásban, s épp egy szakmai képzésen vettek részt, mikor március 10-én bekövetkezett a tragédia.

Indiában sajnos előfordulnak majomtámadások, azonban többnyire kisebb sérülésekről számolnak be az érintettek. Korábban, 2019 novemberében történt hasonló eset Indiában, mikor egy 58 éves nő és egy 12 hónapos csecsemő is életét vesztette Agra városában a majmok miatt.

Az első támadás során a majmok betörtek egy nő otthonába, miközben ő épp gyermekét etette, a majmok kitépték kezéből a gyermeket és halálos harapásokat ejtettek a csecsemőn.

A második támadás alkalmával egy 58 éves nőt kaptak el a majmok, a nő ugyanis külvárosi otthonából kilépve szembesült a csapattal, ám a majmok olyan súlyos sérüléseket ejtettek a nőn, hogy saját otthona előtt elvérzett.

A majmok akár akaratlanul is képesek halált okozni, tavaly januárban meghalt egy nő, aki a tetőn teregette ruháit, a majmok megtámadták, ezt követően a nő megcsúszott és leesett a tetőről.

Tavaly októberben pedig egy a fentihez hasonló eset történt: egy 13 éves kislány teregette ruháit a ház tetején, a majmok őt is megtámadták, üldözőbe vették, a kislány pedig sajnos leesett a tetőről és szörnyethalt.