Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $
MTI/AP/Christophe Ena

Kis híján tömegkatasztrófába torkollott a tavalyi BL-döntő egy jelentés szerint

Szerző: Bense Róbert

Sürgős változtatásokat követel az UEFA-tól a Liverpool a botrányos BL-döntő kapcsán.

Bense Róbert

2023. február. 14 - 13:23

Az UEFA által megbízott független szakértői csapat szerint az Európai-Labdarúgó Szövetséget terheli a felelősség a párizsi Bajnokok Ligája döntő előtt kialakuló káoszért. A szövetség ugyanakkor korábban a Liverpool drukkereire mutogatott.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A jelentés szerint az UEFA-t „elsődleges felelősség terheli a mulasztásokért”, amelyek majdnem odáig vezettek, hogy a Real Madrid elleni döntő „halálos áldozatokkal járó tömegkatasztrófává” váljék.

Az ügy kapcsán a Liverpool vezetősége is megszólalt, felszólítva az UEFA-t, hogy „tegyenek pozitív és átlátható lépéseket” annak érdekében, hogy több ilyen súlyos incidens ne fordulhasson elő a jövőben.

„Követeljük az UEFA-tól, hogy hajtsa végre a testület által felvázolt ajánlásokat, és a szurkolók biztonságát tekintsék az első számú prioritásnak minden UEFA által szervezett mérkőzésen” – írják.

„Eltökéltek voltunk abban, hogy biztosítsuk a vizsgálat további folytatását annak érdekében, hogy levonjuk a tanulságokat, és hogy soha többé ne kerüljön veszélybe a futballszurkolók biztonsága Európában” – folytatták.

A jelentés felmentette azokat a szurkolókat is, akiket az UEFA eredetileg azzal vádolt, hogy késve érkeztek a stadionhoz, ami miatt torlódás alakult ki a beléptetésnél és a mérkőzés is csak jelentős csúszással kezdődött el.

Kiemelték, hogy a francia hatóság információja is pontatlan volt, miszerint a helyzetről az tehetett volna, hogy jegy nélkül, vagy hamis jegyekkel próbáltak bejutni egyes drukkerek – írta meg a Football365.

„Megdöbbentő és hamis narratívákat terjesztettek közvetlenül a párizsi döntő után; olyanokat, amelyeket azóta teljesen megcáfoltak” – áll a Liverpool közleményében. „A jelentés szerint a Liverpool szurkolóit igazságtalanul és tévesen hibáztatták a kaotikus helyzet kialakulásáért, hogy eltereljék a figyelmet a valódi szervezési hibákról.”