Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Magyarországra költözik az egyik legjelentősebb amerikai konzervatív véleményvezér

Fotó: Unsplash
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 19. - 01:49

Rod Dreher beleszeretett Magyarországba, amikor 2021 nyarán itt járt. 

Rod Dreher a Nemzeti Konzervativizmus konferencián adott interjút a Kossuth Rádiónak Floridában, ahol elmondta, hogy az Egyesült Államokban már elkezdték kiépíteni a totalitarizmus egy puha, mosolygós verzióját. 

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

„A woke-ideológia alapja egyfelől az, hogy a gyöngéket meg kell védenünk, mert áldozatok. Ezt keresztényként mi is elfogadjuk, de a woke egészen más szintre emelte ezt a dolgot, és már szentként kezeli az áldozatokat. Azzal igazolja az olyan klasszikus liberális értékek, mint a vallásszabadság és szólásszabadság kiiktatását, hogy azt az áldozatok iránti érzékenységet követeli meg. Arra hivatkozik, hogy az áldozatoknak biztonságban kell érezniük magukat, ezért a biztonságra hivatkozva pusztítják el a szabadságot” – mutatott rá Dreher.

Az amerikai író, publicista elmondta, hogy „az valami felháborító dolog volt. Ha nézte a színpadi hátteret, tisztára, mint valami náci gyűlés. Dermesztő beszéd volt, és dermesztő látni, hogy egy amerikai elnök ilyeneket mond, amelyben azt állítja, hogy az amerikai emberek fele veszélyt jelent a demokráciára” – idézi a Mandiner

Hozzátette, hogy ő úgy véli, hogy Biden már elkezdte az amerikai szavazók és az amerikai rendszert előkészíteni arra, hogy üldözni kezdjék azokat, akik Donald Trumpot támogatják. Arra is felhívta a figyelmét, hogy a Félelem nélkül élni című könyvében írt arról, hogy Amerikában hogyan jelenik meg a totalitarizmus, és amikor Biden beszédét hallgatta, az jutott eszébe, hogy „tulajdonképpen az történik, amit leírt”.

Rod Dreher arról is beszélt, hogy Magyarország olyan nagy hatással volt rá, amikor 2021 nyarán itt járt, hogy októberben Budapestre költözik. „Beleszerettem Magyarországba 2021 nyarán, felfedeztem, hogy valóban egy nagyszerű ország”.  

„A Danube Institute-nál dolgozom majd, próbálok majd segíteni az európai, sőt Amerikát is érintő konzervatív hálózat kiépítésében, hogy az azonos módon gondolkodó értelmiségiek között legyen együttműködés, konferenciák olyan dolgokról, amik fontosak számunkra” – ecsetelte.

„Egy ország, amelyről tényleg becsmérlően, rágalmazva beszélnek az amerikai és nyugati médiában, ezért óriási örömömre szolgál majd az is, hogy minél több amerikai konzervatívval ismertethessem meg Magyarországot, valamint, hogy Magyarországot az amerikai konzervatív párbeszéd középpontjába helyezzem. És most, hogy ott fogok élni, onnan írok majd, és dolgozom azon, hogy egy konzervatív hálózat jöjjön létre” – fejtette ki. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.