Magyarország történetének eddigi legnagyobb vakcinaszállítmánya érkezett meg szombat hajnalban

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
not image

Hujber Dávid

2021.május.8 - 06:23

Szijjártó Péter külügyminiszter fontos bejelentéssel kezdte a hétvégét, miután földet ért az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány Magyarországon.

Szijjártó Péter a videójában elmondta, ma már senki sem vitatja, hogy az oltás egyetlen jó válasz, és az egyetlen hatásos válasz a világjárványra. Hangsúlyozta, akik be vannak oltva, biztonságban tudhatják magukat

A külügyminiszter is mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, ne csak saját maga maga miatt, hiszen a család és a polgártársak védelme is rendkívül fontos. „Ennek oltóanyagbeli akadálya már egészen biztosan nincsen.”

Immáron van annyi oltóanyag, hogy már mindenkit be tudnak oltani, aki igényt tart a vakcinára. Ma hajnalban például az eddigi védekezési időszak legnagyobb vakcinaszállítmánya érkezett meg Magyarországra.

Kínából 1,2 millió adagnyi Sinopharm oltóanyag futott be a magyar magángépen keresztül, mely hónapok óta járja a világot a vakcinákért. Már 3,3 millióra nőtt a Kínából beérkezett vakcinák mennyisége.

Szigorítás várható a védettségi igazolványok esetében

A szerződése értelmében még egy 1,7 millió darabos szállítmány van hátra. Szijjártó szerint az 1,2 milliós szállítmány lehetővé teszi, hogy a magyarok egy hatalmas lépést tegyenek meg az 5 millió oltás beadása felé.