Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Orbán Balázs: a tíz legeredményesebb olimpiai nemzet közül csak Magyarország nem rendezett még olimpiát

Fotó: Az olimpiai aranyérmes magyar sportolók nevét feltüntetõ látványbeton elem a megújult belvárosi Olimpia parkban 2014. március 21-én. A belváros legnagyobb, március 22-tõl újra látogatható közparkja Észak-Lipótváros több utcájával együtt újult meg 1,8 milliárd forint uniós forrásból. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Véleménye szerint egy olimpia sok gazdasági és érzelmi haszonnal, előnnyel járna mind Budapest, mind Magyarország számára

A hétfői parlamenti ülésen felmerült az olimpia kérdése, miután a MOB elnöke korábban kijelentette, hogy Magyarország megrendezné a 2036-os nyári olimpiai játékokat.
    
Ennek kapcsán Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője azt kérdezte, milyen feltételekkel támogatja a kormány a 2036-os nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezését. 

Soron kívül Zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú riasztást, jégeső is lehetséges

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta: a tíz legeredményesebb olimpiai nemzet közül már csak Magyarország nem rendezett még olimpiát. Egyetértett azzal, hogy egy olimpia sok gazdasági és érzelmi haszonnal, előnnyel járna mind Budapest, mind Magyarország számára. Szerinte ugyanakkor a korábbi pályázatok tanulsága az, hogy pályázni csak megfelelő időben, megfelelő előkészítettség mellett és megfelelő politikai konszenzus mellett lehetséges.    

Dúró Dóra úgy reagált: a Mi Hazánk ebben az ügyben társadalmi párbeszéd elindítását tűzte zászlajára, így szükség lenne arra, hogy a kormány nyilvánítsa ki a rendezési szándékát, mert ennek hiányában nincs értelme párbeszédet folytatni az ügyről.

Orbán Balázs viszonválaszában úgy vélte: volt már olyan időszak, amikor a magyar politikai életben konszenzus volt az olimpia megrendezéséről, de ez “rövidtávú politikai számításból” megbomlott az elmúlt években. Ennek minden magyar kárvallottja lett – állapította meg, hozzátéve, hogy a kormány eddig is és ezután is támogatni fogja az olimpiával kapcsolatos társadalmi mozgalmat – írja az MTI.