Magyarország-Németország: ezt kéri az MLSZ a szurkolóktól

Fotó: Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkõzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. A magyar válogatott 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. június 11. - 12:57

Az MLSZ oldalán megjelent egy közlemény, amelyben a legfontosabbakat foglalják össze a teltházas mérkőzés kapcsán.

Férfi A-válogatottunk szombaton 20.45-től a németeket fogadja a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A találkozóra minden jegy elkelt, tehát mintegy 60 ezer szurkoló foglal helyet a lelátókon a mérkőzésen. Fontos, hogy mindenki időben érkezzen meg a stadionhoz, és célszerű közösségi közlekedést igénybe venni az aréna megközelítésére, mert a kapunyitást követően (legkésőbb 18.00 órától) közlekedési zárások lesznek érvényben a Puskás Aréna környékén.

A BKK sűríti a járatait a Puskás Aréna környékén, és ahol szükséges, a megállókban segíti a biztonságos fel- és leszállást (M2, M4-es metró, 1-es villamos). Mindenkinek javasoljuk, hogy vegyék igénybe az említett járatokat!

Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a helyszínre, és figyelje jegyén a beléptetés kapucsoportjait! A kapunyitás időpontja 17.45. A4-esnél nagyobb méretű táska bevitelére ezúttal sem lesz lehetőség.

A szokásos Szurkolói falu a Toronyépület (múzeum) előtti területen, az aréna keleti oldalán található majd, ahol volt válogatott játékosokkal is találkozhatnak az időben érkezők. Game Changers címmel egy sporttörténeti kiállítás is nyílik a Puskás Aréna parkjában, a stadion 9-es kapujánál. A 20 tablóból álló tárlat a magyar zsidóság és Izrael Állam közötti sporttörténelmi kapcsolatokat mutatja be olyan magyar sportolókkal, mint például Keleti Ágnes, Guttmann Béla és Ralph Klein, akik megváltoztatták a magyar és az izraeli sportot.

A mérkőzésre a szokásoknak megfelelően egy színes, magazin jellegű kiadvány készül, melyet 500 Ft-ért, bankkártyával lehet megvásárolni a mozgóárusoknál. A stadionban ezúttal is repohár rendszer működik, a korábbi vásárlásokból szerzett tokenek természetesen felhasználhatók.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a XIII-as a vendégszektor, ide kizárólag német szurkolók léphetnek be.

A vidékről érkezők számára a szervezők a Hungexpo környékét (Albertirsai úti buszparkolót), illetve az Asztalos Sándor utcai parkolást javasolják, itt buszok parkolására is van korlátozottan, érkezési sorrendben lehetőség.

A szokásos taxidrosztok (Aréna Mall, Mogyoródi út, Keleti pályaudvar) elérhetőek lesznek a mérkőzést követően, ám nagy forgalomra kell számítani!

Mindenkit kérünk a sportszerű szurkolásra, a magyar válogatott buzdítására! A korábbi felfüggesztett zártkapus büntetés miatt bármiféle kirekesztő magatartás, a huhogás, cigányozás, pfujolás, kifütyülés és egyéb sportszerűtlen megnyilvánulás további súlyos büntetéseket vonhat maga után!

(MLSZ)