Dollár
397,90 Ft
Euró
404,96 Ft
Font
479,96 Ft
Bitcoin
23,566 $

Magyarország kormánya egy újabb álhírt tagadott, marad az egységes védekezés

Fotó: Báránd, 2021. március 18. Rácz-Nagy Róbert vérnyomását és testhőmérsékletét mérik meg, mielőtt megkapja Késmárky-Kodak András háziorvostól az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a bárándi orvosi rendelőben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Hujber Dávid

2021. március 18. - 12:16

Nincs arról szó, hogy regionális szinten belenyúlnának a védekezésbe, továbbra is egységes, országos védekezésről van szó, minden más álhír ezzel kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban voltak olyan hírek, hogy megyénként eltérő regionális járványügyi intézkedéseket vezethet be a magyar kormány. Erről is megkérdezték Gulyás Gergely minisztert csütörtök délelőtt a kormányinfó ideje alatt, aki azt is megerősítette, hogy akár már májustól megvalósulhat a lakossági átoltottság.

Soron kívül Kiszáradt a Jangce folyó egy része, „felhőbeültetést” végeznek a kínaiak az esőért

„Tervez-e ilyen döntést a kormány Budapesten, vagy Pest megyében, ahol szám szerint, ahol magas a fertőzöttek száma, vagy Nógrád megyében például, ahol a lakossághoz számhoz viszonyított esetszám a legmagasabb?” – hangzott el a kérdés.

Gulyás szokásához híven egyértelmű, határozott választ adott, miszerint nem terveznek hasonlót, országosan egységes védekezést folytatnak a vírus ellen. „Ez egy tegnap, tegnapelőtti álhír volt.” – tette egyértelművé.

Soha nem volt terve a magyar kormánynak kötelezővé tenni az FFP2-es maszkot

A miniszter arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi időszakban mindenkinek nagy a felelőssége – kormánynak, ellenzéknek és a sajtónak, ezért az álhírkeltés felesleges. Tehát ez egy újabb álhír volt, amit most a kormány hivatalosan is megerősített.