Magyarország is felkerült a legmagányosabb európai országok listájára

not image

Takács Petra

2020. szeptember 8. - 18:39

A koronavírus-járvány felbukkanása sokakból előhozta a magányt és a depressziót, egy friss felmérésből pedig az is kiderült, melyek azok az országok, ahol ez a jelenség az átlagosnál jobban előtérbe került.

A koronavírus-járvány felbukkanása sokakból előhozta a magányt és a depressziót, egy friss felmérésből pedig az is kiderült, melyek azok az országok, ahol ez a jelenség az átlagosnál jobban előtérbe került.

Bár Kínában már decemberben tudni lehetett az új koronavírusról, Európában leginkább csak március környékén kezdtek komolyra fordulni a dolgok, melyek következtében számos országban korlátozó intézkedéseket vezettek be. Ezen intézkedések pedig túl azon, hogy segítettek a járvány elleni védekezésben, más területeken, például az emberek mentális egészségénél adott esetben problémákat is okoztak.

A Kaspersky által készített új kutatás során arra voltak kíváncsiak, hogy az európai országok lakosai közül kik kezelték a legrosszabbul a helyzetet, vagyis melyek azok az országok, amelyeknek lakói kifejezetten magányosnak érezték magukat a korlátozó intézkedések hatálya alatt.

Talán nem meglepő, de a lista első helyén az olaszok végeztek, ahol a vírus nagyon sokáig sanyargatta a lakosokat, így a kormány szigorú döntések meghozatalára kényszerült. A megkérdezettek döntő többsége a barátok és a családtagok távolmaradásával indokolta a magányt, ám voltak olyanok is, akiknek leginkább a sport és szeretett hobbijuk hiányzott a legjobban. Összességében a megkérdezettek 59%-a válaszolt úgy, hogy magányosnak érezte magát a kijárási korlátozások alatt.

Tőlük nem sokkal lemaradva Belgium (58) következik a listán, míg a dobogó legalsó fokára Franciaország (56%) állhatott fel. A sorrend ezt követően Egyesült Királyság (55%), Csehország (53%), Portugália (53%), Románia (52%), Magyarország (50%), Spanyolország (50%), Németország (48%), Ausztria (47%) és Hollandia (46%) lett, vagyis Magyarország a felmérésben résztvevő 12 ország közül a kilencedik helyen végzett.