Marco Rossi szerint a játékosoké az érdem a franciák elleni döntetlenért

Fiola Attila (k) gólja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. MTI/Illyés Tibor
not image

Kolláth Benjámin

2021.június.19 - 18:22

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a magyr válogatott játékosait éltette az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Franciaország ellen elért döntetlent követően.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, csodálatos eredményt ért el a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok franciák ellen szombat délután a csordulásig telt Puskás Arénában.

Az 1-1-es döntetlenre végződött meccsen a magyarok szerezték meg a vezetést, egy tökéletesen kivitelezett Fiola-Sallai összjáték után előbbi helyezett a kapuba. Marco Rossi szövetségi kapitány azonban nem akarja taktikai húzásainak betudni a döntetlent.

“Csak köszönetet mondhatunk a fiúknak, mindent megtettek. Manapság minden edző meg van győződve arról, hogy az ő taktikája miatt nyer a csapat, de nem, ez mindig a játékosok miatt történik.”

“Voltak nehéz pillanataink a mérkőzésen, különösen, amikor rossz irányba mentek a dolgok. Dolgozunk ezen, de remek játékosaink vannak, akik képesek a fejlődésre. Természetesen megvannak a korlátaink, de van okunk bizakodóan tekinteni a jövőbe.”

“Ha a mai meccs előtt tudtam volna, hogy mi az eredmény, akkor is aggódtam volna, mert Franciaország az Eb-t is megnyerheti, de a mai nap olyan volt, amikor az úr talán ránk nézett fentről.”