Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

Magyarország: Budapest akár a járvány gócpontjává is válhat

not image

Kulcsár Péter

2020. április 7. - 12:21

Az eddigi legmagasabb napi halottal rendelkezünk.

A kedd reggeli sajtótájékoztató kezdetén Müller Cecília bejelentette, hogy összesen 817-re nőtt a pozitív koronavírus-tesztet produkált emberek száma. A legújabb áldozatok 61 év felettiek és már meglévő, krónikus betegségekben szenvedtek. Ezzel összesen 47-re nőtt az koronavírusban elhunytak száma, 71-en pedig hivatalosan is felépültek.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Az országos tisztifőorvos hozzátette, hogy egy tragikus nap után vagyunk túl. Szerinte további figyelemre van szükség annak érdekében, hogy ne emelkedjen ez a szám. Hozzátette, hogy a fővárosban élő lakosságot fokozottabban veszélyezteti a koronavírus, mint a vidéken élőket.

Müller Cecília úgy véli, ha nem tartjuk be az előírásokat, akkor Budapest a járvány gócpontjává válhat. Elmondta, hogy Magyarország rendelt 400 ezer japán gyógyszert, amellyel a tüdőgyulladás tünetein lehet enyhíteni.

A Pesti úti idősotthonban jelenleg 53 ápolt és 12 ápoló kapta el a koronavírust. A tisztifőorvos szerint azonban már nemcsak az időseknél, hanem minden korosztályban van fertőzött Magyarországon.

Azt javasolja, hogy fogyasszunk sok C-vitamint, zöldséget és gyümölcsöt, valamint kerüljük el a tömeget és ha tehetjük, maradjunk otthon.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mindeközben arról beszélt, hogy Magyarországon jelenleg háborús helyzet uralkodik, ennek ellenére nem szeretnénk külföldről segítséget kérni, mindent maguk akarnak megoldani.

Eközben nyugati szomszédunknál komoly intézkedéseket vezettek be:

https://liner.hu/ausztriaban-kotelezove-tettek-a-boltokban-a-maszkok-viseleset/