Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Hozta a magyar válogatott a kötelezőt Andorra ellen, de ennél több kell a vb-ért

Szalai Ádám (b), miután büntetőből gólt szerzett a labdarúgó világbajnoki selejtezők 6. fordulójában játszott Magyarország - Andorra mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 8-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Kolláth Benjámin

2021. szeptember 8. - 22:46

A magyar válogatott a vártnál jóval nehezebben, 2-1-re tudta legyőzni Andorra nemzeti tizenegyét a Puskás Ferenc Stadionban a 2022-es világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjában.

Előzmény:

 

Kicsit sem egyszerű héten van túl a magyar válogatott, amely múlt héten még nagy reményeket táplált az Anglia elleni mérkőzéshez, azonban a vége 4-0-s vereség lett hazai pályán és egy FIFA-vizsgálat rasszista bekiabálások miatt.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Ezután vasárnap Albániában volt esély a javításra, azonban ismét gyenge meccset játszottunk, és újra pont nélkül maradtunk, így a lengyelek vissza tudták venni az I jelű csoport második helyét.

Andorra ellen tehát, akiket márciusban már megvertünk idegenben 4-1-re, csak és kizárólag a győzelem volt elfogadható. Ennek megfelelően is kezdett a gyakorlatilag az EB-n látotthoz képest változatlan csapat, már a harmadik percben volt egy kapu mellé helyezett lövése Botka Endrének.

Nem váratott sokat magára az első gól sem, ugyanis a 8. percben Szalai Attila remekbe szabott ívelésével a félpályáról kapura törhetett volna Sallai Roland, ha Emili Garcia nem rúgja teljesen nyilvánvalóan térden. A tettes sárgát, a magyarok tizenegyest kaptak, melyet Szalai magabiztosan helyezett az elfekvő kapus mellett a hálóba.

A gól után harcosabb lett a meccs, amit a szabálytalanságok megnőtt száma jelzett, Sallai is kapott egy sárgát, majd a 17. percben jó helyen kaptunk közvetett szabadrúgást, a legurított labdával Schön középre húzódott, lövését Iker Álvarez kapu fölé bokszolta.

A szöglet után ismét Schön volt az egyik főszereplő, beadását ugyanis Botka Endre az embertömeg közepén, az ötös vonalától befejelte, erre Álvarez már reagálni sem tudott, 2-0!

A mérkőzés képére jellemző, hogy a 25. percben is még 90-10 volt a labdabirtoklás aránya a magyar válogatott javára. Ennek ellenére a második gól után lecsendesedett a mérkőzés.

A 30. percben újabb magyar lehetőség adódott, egy hosszan előrevágott labdára Botka startolt rá, meg is előzte a védőt, aki azonban földre vitte, a játékvezető nem adott tizenegyest.

Másodpercekkel később Szalai fejelt középre egy labdát, de ezt szögletre tették a hátvédek és Langnak is volt egy bólintása kifacsart testhelyzetben, mely mellé ment. A 33. percben megvolt az andorraiak első lövése is, Szalai Attila fejelt le rosszul egy felívelést, Cervós 20 méterről lőtt, messze fölé.

A szünetig már nem volt sok esemény, egy sárga lapot jegyezhettünk fel, Marco Vieira sokadik apró szabálytalanságát unta meg a bíró Szalai Ádámmal szemben. A labdabirtoklás a félidőben 82%-18%-ra mérséklődött.

A második félidőre beállt Szoboszlai Dominik és Sallói Dániel is beállt, amitől valamennyire aktívabb lett a magyar csapat támadójátéka, ez két perc alatt mutatkozott meg helyzetben, egy szöglet ment el mindenki mellett, a hosszú oldalon érkező Szalai Attila azonban a rosszabbik lábával eltörte a labdát.

Az 52. percben előbb Botka beadását találta el nagyon rosszul fejjel Szalai Ádám, egy perccel később pedig Szoboszlai centerezett, ez azonban két magyarnak is túl hosszúnak bizonyult.

A következő 15 percben egy mellément Schön és Szoboszlai lövést jegyezhettünk fel, aztán olyat láttunk, amit ritkán szoktunk: Egy eladott labda után a jobb oldalon betörtek a vendégek a 16-oson belülre, két blokkolt lövés után Botka akarta kivágni a labdát a kapu elől, de belebombázta azt Fiolába, akiről a kapuba pattant, szerencsére les előzte meg a komikus szituációt, így nem történt szépítés.

Felbátorodott azonban Andorra, Aláez lövését is Dibusznak kellett hárítania, míg a mi részünkről Szalai Attilának volt egy fejese egy szép figura után, amit fogott a kapus.

Aztán a 82. percben jött a hidegzuhany, Emili Garcia szabadrúgást ívelt középre jobb oldalról, 35 méterről, a középre érkező labda egy fejen megcsúszva Llovera elé került, aki nem hibázott, a jobb felsőbe tekert, 2-1!

Ezután a magyarok egyértelműen átálltak védekezésre, a nézők bánatára, míg Andorrának a 94. percben egy szabadrúgása még volt, de melléfejelték, így a vártnál jóval nyögvenyelősebb mérkőzésen, ahol elsősorban a támadójáték lehetett volna veszélyesebb, megszerezte a három pontot Marco Rossi együttese.

Mivel a csoport többi meccsén Albánia megverte San Marinót, a lengyelek pedig a hosszabbításban egyenlítve 1-1-es döntetlent játszottak az angolokkal, a negyedik helyen állunk, októberben az albánok ellen a Puskásban nyerni kell, lehetőleg a mainál élénkebb játékkal.