Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Egyre több magyar áll át az online élelmiszer-vásárlásra

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

De a saját márkás termékek is kelendőbbek, emellett az is kiderült, hogy az átlagos vásárlói kosár értéke jelenleg 25 ezer forint a Kiflinél.

A kifli.hu online élelmiszerkereskedő bevétele erőteljesen bővült egy év alatt, ugyanis a 2023 januárjában mért adat 31%-kal magasabb volt a tavalyi év azonos időszakában mérthez képest, s a 2021. évi üzleti évben 24,6 milliárd forint nettó árbevételt értek el.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Gabriel Makki ügyvezető igazgató elmondta, a céljuk az, hogy minden budapesti családhoz eljussanak, illetve szeretnék átalakítani azt a képet, miszerint a Kifli prémiumkategóriás szolgáltatás a felső tízezernek.

Elsősorban piaci márkákat kínálnak, de előtérbe került a saját márkás termékek forgalmazása is, ugyanis Szalma Rita kereskedelmi igazgató szerint a magyar piacon egyre nagyobb a kereslet az ilyen jellegű árucikkek iránt.

Ezért úgy döntöttek, ők is ebben az irányban fejlesztik a termékkínálatot, a beszerzési szakembereik pedig hosszas tesztelésekkel választják ki a legmegfelelőbb beszállítókat – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

A 2019 végén indult Kifli a magyarországi online kiskereskedelem egyik leggyorsabban növekvő szereplője volt tavaly, illetve az is kiderült, hogy a cseh Rohlik cég magyar leányvállalata a hatodik legnagyobb e-kereskedelmi szereplő a GKID piackutató vállalat adatai alapján.