Ekkor még nem tudták a francia szurkolók, hogy mi vár rájuk a Puskás Arénában (videó)

Fotó: Fiola Attila (k) gólja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. MTI/Illyés Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.június.20 - 23:14

A franciák is nagyon nagy hangulatban készültek a találkozóra, valószínűleg biztos győzelmet vártak, de csalódniuk kellett, mert a magyarok húztak egy váratlant.

Időről időre azt tapasztaljuk, hogy sokan már előre leírják a magyarokat, ami azonban csak erőt ad a csapat számára. Portugália ellen a vereség több szempontból is fájó volt, de ott volt a lehetőség a javításra a franciák ellen.

Voltak, akik megmosolyogták ezt a mondatot, mivel Franciaország még a portugáloknál is erősebb, és nagy favoritjai a tornának. Azok, akik a magyarok ellen fogadtak, nem hoztak jó döntést, még akkor sem, ha sok minden a francia válogatott mellett szólt.

Egyesek nem számoltak azzal, hogy Puskás Arénában a szurkolók tizenkettedik emberként lesznek jelen a pályán és a csapat nem lép ugyanarra az útra, mint legutóbb. Egyrészt jobban is játszottunk, mint legutóbb, másrészt a balszerencséből sem jött annyi.

Rossi: Pályafutásom egyik legszebb napja a mai

Büszkén figyeltük az eseményeket, és néha csak ámultunk, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen téthelyzetben ennyire erősek a fiaink. A szurkolók és a játékosok hittek magukban, ami majdnem győzelmet ért.

A mérkőzést megelőzően a békés francia szurkolók nagyon boldogan hangoltak az eseményre, de akkor még csak nem is sejtették, hogy mi vár rájuk. Talán már ők is tudják, hogy a magyarokkal mindig számolni kell, és ez még éveken át így lesz.