Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

A Magyar Telekom is kísérletezik: négynapos munkahetet tesztelnek

Fotó: Magyar Telekom
not image

Borbély Fanni

2022. június 9. - 14:28

A négynapos munkahét egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, most pedig a Magyar Telekom is teszteli a rövidebb munkahetet.

A Magyar Telekom egy pilot projektet indít a négynapos munkarend megvalósíthatósága kapcsán, miután világszerte kifejezetten ígéretes eredmények születtek a rövidebb munkahét bevezetésével. Magyarországon elsőként indítja el tesztjét a nagyvállalati szektorban a Magyar Telekom, erről pedig egy közleményben számoltak be.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Azt írják, teszt jelleggel július és október között négy csapat – köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területek egyaránt – 4 napos munkarendre áll át.

“A kísérletezés az alapértékünk, proaktívan és bátran próbálunk ki új dolgokat, melyekről azt gondoljuk, hogy működésünket jobbá tehetik, valamint kollégáink fejlődését, életminőségének javítását szolgálhatják.

A munka-magánélet egyensúlyát és a hatékony, célorientált munkavégzést szem előtt tartva úgy döntöttünk, négy csapat bevonásával elindítunk egy október végéig tartó teszt időszakot, melynek célja, hogy megtapasztaljuk, hogyan működik a 4 napos munkarend. Ezzel párhuzamosan egy átfogó kutatást is készítünk, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a témában a munkaerőpiac szereplőivel”

– osztotta meg Friedl Zsuzsanna, Chief People Officer.

Ezen időszakban a csapattagok változatlan alapbér mellett fognak heti 4 napos munkarendben dolgozni, ezzel együtt pedig kiemelt figyelmet fordítanak majd a gördülékeny munkaszervezésre és a tapasztalatgyűjtésre, legfontosabb céljuk pedig ebben a 4 hónapos időintervallumban, hogy információt gyűjtsenek – írja a Napi.

Mivel a Telekom kíváncsi a munkaerőpiac összes szereplőjének véleményére, egy országos reprezentatív kutatást is indítanak a témában, melyben azt vizsgálják majd, hogy milyen forgatókönyvek elképzelhetők a 4 napos munkahét megvalósítása kapcsán, valamint, hogy mit gondolnak a tervről a munkavállalók, illetve az üzleti élet szereplői.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.