Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Magyar teherhajó süllyedt el a Dunán: nagyon sok olaj került a vízbe

Fotó: Unsplash/Jason Blackeye A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint egy 85 méter hosszú magyar teherhajó süllyedt el a Duna németországi szakaszán, melynek következtében rengeteg olaj folyt a vízbe.

A Tények értesülései szerint a 85 méter hosszú magyar teherhajó a Duna németországi szakaszán süllyedt el, melynek következtében rengeteg olaj folyt ki. Úgy tudni, két magyar állampolgárságú férfi tartózkodott a teherhajón a szerencsétlenség idején, ám szerencsére mind a kormányos, mind pedig a kapitány el tudott menekülni egy gumicsónakkal.

Mivel azonban beestek a vízbe, mindkét férfit kórházba kellett szállítani. A 61 éves kapitányt hipotermiával szállították kórházba, míg a 64 éves kormányosnak sok víz került a tüdejébe a szerencsétlenség nyomán.

Az Index eközben a helyi tűzoltók szóvivőjének nyilatkozatát idézve azt írja, a helyszínre kiérkező mentőhelikopter sokáig körözött a víz felett, ám a teherhajó alig 5 perc leforgása alatt eltűnt a víz felszíne alatt.

Jelentésük szerint az eredetileg vasércet szállító hajóból rengeteg olaj folyt ki, ám a Dunát ennek okán sem fenyegeti környezeti kár, mivel a hajó egy zsilipmedencében süllyedt el Geislingnél.

A helyi rendőrség illetékese a Stuttgarter-nachrichten.de portálnak nyilatkozva elárulta, Achim névre keresztelt hajó Regensburg felől haladt Passau irányába, és teljesen lesüllyedt egészen a 14 méter mély zsilipmedence legmélyére. Noha környezeti kár nem keletkezett, az anyagi kár igen jelentős: több millió euró is lehet a teherhajó kiemelésének költsége, melyre a tervek szerint a jövő hét folyamán fog sor kerülni.