A magyar-francia Eb-meccs előtt közösen bulizott a két szurkolótábor

Fotó: A magyar csapat tagjai köszöntik a szurkolókat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021.június.20 - 23:49

Remek látni az ehhez hasonló képeket, amik bizonyítják, hogy létezik szurkolói barátság, még akkor is, ha a tét óriási.

Az évtizedek alatt számos erőszakos eseményt láthattunk a különböző szurkoló csoportok között, időről időre még válogatott szinten is. Szerencsére Magyarország rendre kimarad ebből, akárcsak Franciaország, a legutóbbi Eb-ellenfelünk.

Hónapokkal ezelőtt tudhattuk, hogy a legnehezebb csoportban kell teljesítenünk az Európa-bajnokságon, ami egyúttal lehetőséget is adott a nézők számára, hogy óriási mérkőzéseket láthassanak, akár a Puskás Arénában.

A portugálok elleni vereség sok szempontból fájó volt, nemigazán érdemeltük meg azt az eredményt, és a franciák kapcsán sokan már előre leírtak bennünket. Nem csalódtunk a fiainkban, óriásit mentek, és Franciaország nem tudtak elhozni a három pontot a Puskás Arénából.

Videón a magyarok reakciója Fiola góljánál a franciák ellen a Városligetben

Ez már önmagában hatalmas siker, és azt is jó volt látni, hogy a szurkolók nem ellenségként, de még csak nem is ellenfélként tekintettek egymásra. A magyar aztán pláne tudja, hogyan kell jól éreznie magát, és a franciák ezt ki is használták.

Az MLSZ egy remek képet tett közzé a találkozó előtt, ahogy a magyarok és a franciák közösen buliznak az utcán. Köszönhetően a sok beadott oltásnak és a messze ideálisabb vírushelyzetnek, ez is lehetségessé válhatott..