Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Beindult a magyar síszezon – íme a legfontosabb tanácsok, ha kirándulni szeretnénk

MTI/Vasvári Tamás
not image

Kulcsár Péter

2021. december 11. - 22:23

A decemberrel együtt megérkezett a várva várt havazás, a hazai sípályákon is beindult az élet.

A Pénzcentrum riportjából megtudhattuk, Magyarország területén összesen 43 kisebb-nagyobb síelésre alkalmas síterep van, és öt helyszínen komolyabb hóágyú kapacitás. Sok helyen az előzetes információk szerint ha csak minimálisan is, de árat emeltek az üzemeltetők.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Fehér Gyula, a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter elnöke a lapnak adott nyilatkozatában kiemelte, a pandémia idején rekordszámú magyar síelő vette igénybe a hazai sípályákat, és a hosszú szezonnak köszönhetően jól alakultak a bevételek. A szektor szereplői a tavalyihoz hasonló eredményekkel idén is elégedettek lennének. Tavaly mintegy 20 százalékkal 160 ezerre növekedett az eladott jegyek száma a szokatlanul hosszúra nyúlt szezonban.

A nyitás előtti éjszakákon hóágyúzták a pályát, ugyanakkor az időjárás is nagyon kegyes volt: az elmúlt napokban természetes hóval is rásegített a pályára. Eplényben a napijegyek, a több napos bérletek árai nem emelkedtek, a szezonbérletek közül egyedül a felnőtt szezonbérlet árán emelték. 

December 11-én, szombaton megnyílik a Mátraszentistváni Sípark is, méghozzá kedvezményes árakkal: „Kezdők Síliftjei” síbérlettel használhatóak a nagy pályák is! Vasárnaptól előszezoni jegyárak lesznek érvényben. Jelenleg 20-30 centiméteres hórétegre számíthatnak az ide érkezők, akiknek azzal is számolniuk kell, hogy az összes pálya még nem lesz nyitva egyelőre – tudta meg a portál.

Bánkúton is várják a síelni és kikapcsolódni vágyókat, pár centiméter hó leesése után is használhatóvá tették a pályákat. A felnőtt napijegy: 6500 forint, a diák/senior jegy 5000 forint, a gyermek napijegy pedig 3500 forint. Jelenleg azonban az itt lévő hó mennyisége síelésre nem alkalmas.

Az ország legmagasabb pontján található sípálya 2. leghosszabb lesiklópályája Magyarországon, azonban jelenleg a síelők előtt még nem nyitott meg. A Kékestetőn professzionális pályafenntartó gépek gondoskodnak a hó egyenletes és tartós minőségéről, a hó utánpótlását pedig hóágyúk végzik. A síközpontban egyébként 6000 forintba kerül a felnőtt napijegy, a gyermek napijegy ára pedig 5000 forint.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.