Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,276 $

Nyárig valószínűtlen, hogy magyar kézbe kerül a reptér

Fotó: Orvosi eszközök egy repülőgép előtt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. március 16-án. Magyarország újabb 105 tonnányi egészségügyi eszközt szállított Törökországnak, így segítve a sérültek ellátását a februári földrengést követően - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ankarában. MTI/KKM/Király Márton
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt a reptér ügyéről, miután a háttérben továbbra is azon dolgoznak, hogy újra magyar kézbe kerüljön a repülőtér.

Időről időre téma a reptér ügye, miután Magyarország egyik legfontosabb célja, hogy a repülőtér visszakerüljön a magyar állam tulajdonába. Erre továbbra is adott a lehetőség és az esély, de még kell egy kis idő a tranzakció befejezéséig.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Gulyás Gergely a Kormányinfón beszélt arról, hogy a július végi időpont nem feltétlen reális, de azon dolgoznak, hogy minél hamarabb magyar kézben legyen a repülőtér. Emellett az értékesítés után szükség lehet közel fél évre, ami után ténylegesen állami kézbe kerül a reptér.