Dollár
391,26 Ft
Euró
398,91 Ft
Font
472,77 Ft
Bitcoin
24,190 $

Magyar rendőrök indulnak Észak-Macedóniába, céljuk a jogellenes határátlépések megakadályozása

Fotó: police.hu

Bense Róbert

2022. június 28. - 20:46

A 73. magyar rendőri kontingens tagjait ma engedték útjukra.

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába, Európa határainak védelme érdekében. Mint ahogy arról a police.hu beszámolt, „a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban.”

Soron kívül Titkos iskolákban tanulnak az afgán lányok, hogy egy jobb jövőt biztosítsanak maguknak

Az Észak-Macedóniába induló rendőri kontingens tagjait kedden, a Készenléti Rendőrség budapesti központi objektumában Czukor Gergely alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.

A magyar rendőrök fő feladatai közé tartozik majd a járőrszolgálat biztosítása, valamint a jogellenes határátlépések megakadályozása, azok felderítése, továbbá közreműködnek az illegális migránsok és az embercsempészek előállításában is.

A 29 főből álló kontingens tagjai nem csupán a határmenti részeken teljesítenek szolgálatot, hanem az úgynevezett „mélységi területeken található utakon is”. A rendőrök a fogadó ország rendvédelmi szerveinek felügyelete mellett gyakorolják intézkedési jogaikat.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszereléseiket használják, terepjárókkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.