Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Marco Rossi a magyar-olasz után: „Egyedül az edzőt lehet felelősségre vonni”

Fotó: A válogatottságtól búcsúzó Szalai Ádám a magyar szurkolók között a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés után a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2. MTI/Szigetváry Zsolt

Takács Petra

2022. szeptember 27. - 07:15

Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal is nagyon profin nyilatkozott a sajtónak, szerinte nem engedhetik meg maguknak azt, hogy felelősöket keressenek, egy csapat, akkor is, ha hibáznak, és egyedül az edzőt lehet felelősségre vonni.

Magyarországnak nem volt szerencséje, noha már az utolsó kör előtt eldőlhetett volna a csoportelsősség sorsa Nemzetek Ligájában. Az olaszok egy nagy véghajrával húzták be az első helyet, de így is bravúr a magyar továbbjutás, és egyúttal abszolúte megérdemelt.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Hétfő este a Puskás Arénában is legyőzték az olaszok a Marco Rossi vezette magyar válogatottat, nagyban köszönhetően Donnarummának, aki egészen elképesztő védéseket mutatott be, máskülönben akár döntetlen is lehetett volna a mérkőzés végeredménye.

„Csodát akartunk tenni, de amikor ilyen minőséget képviselő csapat ellen játszol, szinte hibátlanul kell lehoznod a mérkőzést, és reménykedni abban, hogy az ellenfél elkövet hibákat, valamint melléd áll a szerencse.” – idézte az mlsz.hu Rossi nyilatkozatát a lefújást követően.

„Ma este mi követtünk el egy-két hibát, és a szerencse sem állt mellénk: Donnarumma óriási formában védett, nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb kapusának. Az első félidőben rossz volt a játékértelmezésünk, és a kispadról nagyon nehéz volt kommunikálni a túlsó oldal felé, nem jutottak el az információk a játékosokhoz.”

Rossi kiemelte, hogy egyedül az edzőt lehet felelősségre vonni, büszke a játékosokra, mert megint nagyot küzdöttek, különösen a második félidőben. Rengeteg helyzetet alakítottak ki, megérdemelték volna a gólt vagy a gólokat, kisebb csoda, hogy végül egy találat sem született hazai oldalról.

„Szeretném ugyanakkor kiemelni, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy felelősöket keressünk, egy csapat vagyunk, akkor is ha hibázunk, egyedül az edzőt lehet felelősségre vonni. Büszke vagyok a játékosokra, mert ismét hatalmasat küzdöttek, főleg a második félidőben többször is nehéz helyzetbe hoztuk az olaszokat. Jár a gratuláció a Nemzetek Ligája-sorozatért a srácoknak, mindent kiadtak magukból, amikor pályára léptek.”

„A legerősebb csapat ütött el bennünket a folytatástól, kívánom, hogy ezek után az olaszok nyerjék meg a sorozatot. Sok szurkológárdát, teli stadiont láttam már, de az az atmoszféra, amelyet a magyar szurkolók képesek teremteni, egészen különleges, egyedülálló a világon.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.